Adıyaman'da Polisten Boğulmalara Karşı Uyarı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Polisten Boğulmalara Karşı Uyarı

Adıyaman\'da Polisten Boğulmalara Karşı Uyarı

Adıyaman'da sualtı polisleri, yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı parkta açtıkları stantta vatandaşları broşürlerle bilgilendirip uyardı.

15.07.2015 03:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da sualtı polisleri, yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı parkta açtıkları stantta vatandaşları broşürlerle bilgilendirip uyardı.

Demokrasi Parkı'nda stant açan Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği polisleri, çeşitli bilgilerin yer aldığı broşürlerle vatandaşları bilinçlendirip boğulmalara karşı uyardı. Vatandaşlardan sulama kanalı, göl, baraj ve akarsu gibi yasak yerlerde yüzmemeleri konusunda uyaran polisler, boğulma olaylarında kullandıkları malzemeleri de tanıtarak yüzme havuzlarının tercih edilmesini önerdi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Akkoça, bu yılın ilk 6 ayında sorumluluk sahalarında 9 boğulma olayı yaşandığını hatırlatarak, şöyle dedi: "Yaz mevsimi ile beraber sıcakların aşırı artması, dolayısıyla çocuklarımızın göl, baraj ve akarsular gibi su havzalarına serinlemek amacıyla girmesi nedeniyle suda boğulma olaylarında artmaların olduğu görülmektedir. 2015 yılı ilk 6 ayı içerisinde Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği sorumluluk sahasında meydana gelen ve polis dalgıçlarımız tarafından müdahale edilen 9 boğulma olayı meydana gelmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın, gençlerimizin dikkatli olmalarını istiyoruz."

Sualtı Grup Amiri Murat Karatutlu ise akıntılı, kumlu ve yasak bölgelerde yüzülmemesini isteyerek, alınacak eğitimin ardından yüzme havuzlarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Polisten Boğulmalara Karşı Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement