Adıyaman'da "Ramazan, Kur'an ve Hayat" Konulu Konferans Verildi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da "Ramazan, Kur'an ve Hayat" Konulu Konferans Verildi

Adıyaman\'da "Ramazan, Kur\'an ve Hayat" Konulu Konferans Verildi

Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Adıyamanlılarla buluşan eğitimci-yazar Said Çamlıca, “Ramazan, Kur’an ve Hayat” konulu konferans verdi.

21.06.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Adıyamanlılarla buluşan eğitimci-yazar Said Çamlıca, "Ramazan, Kur'an ve Hayat" konulu konferans verdi.

Ramazan ayı dolayısıyla Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen "Hısn-ı Mansur'da Ramazan Akşamları" etkinlikleri kapsamında Adıyaman'a gelen eğitimci-yazar Said Çamlıca, "Ramazan, Kur'an ve Hayat" konulu konferansta güncel örneklerle manevi bilgiler aktardı.

Demokrasi Parkındaki alanda Grup Safvan tarafından verilen ilahi konserinden sonra gerçekleştirilen konferansta, evlendirme programları izleyen ebeveynin çocuğuna rol model olamayacağını dile getiren Çamlıça, inançlı çocuk yetiştirmenin öneminden bahsetti.

Çamlıca, televizyon ekranında dizi ve evlendirme programı izleyen bir anne ve babanın, çocuğuna ders çalış deme hakkı olmadığını söyledi.

Anne ve babaların, çocuklarına ders çalışma alışkanlığı kazandırmada rol model olması gerektiğini de belirten Said Çamlıca, "Bir baba evine gelir gelmez terlik ve pijamasını giydikten sonra vaktini haber, dizi ve film izleyerek vaktini geçiriyorsa bu davranışıyla çocuğuna rol model olamaz. Yine aynı şekilde vaktinin büyük çoğunluğunu günlerde, kadın sohbetlerinde ve televizyon ekranı başında evlendirme programı izlemekle geçiren anne de rol model olamaz. Maalesef günümüzde yaşını başını almış büyükanne ve büyükbabalar da izdivaç programları izleyerek torunlarına kötü örnek oluyor. Çocuklarımızın eğitiminde annelere büyük görevler düşmektedir. Çocuk kaset gibidir, gördüğünü hemen kapar. Çocuklarımız evde anne, baba, anneanne ve dedeyi kendisine örnek alır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ailesine, vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek istiyorsak öncelikle anne ve ailenin diğer bireyleri üstlerine düşen görevi layıkıyla yapmalılar" dedi.

Konferansın sonunda Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, eğitimci-yazar Said Çamlıca'ya teşekkür hediyesi takdim ederek, yeniden Adıyaman'a davet etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 'Ramazan, Kur'an ve Hayat' Konulu Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement