Adıyaman'da Sertifikalı Çobanlar Görev Yapacak - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Sertifikalı Çobanlar Görev Yapacak

Adıyaman\'da Sertifikalı Çobanlar Görev Yapacak

Adıyaman'da çobanlara verilen ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ teorik eğitimi sonrasında, uygulamalı pratik eğitim verildi.

07.04.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da çobanlara verilen 'Sürü Yönetimi Elemanı' teorik eğitimi sonrasında, uygulamalı pratik eğitim verildi.

Adıyaman'da çobanların sertifikalı olması için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında mesleki eğitim kursunun protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Adıyaman merkez ve ilçelerinde 2014 yılı içerisinde 4 kurs ile 100 kişinin eğitilmesi hedefleniyor. İlk etapta 2 kursta 50 kişiye küçükbaş hayvanlarda sürü yönetimi, hayvan ıslahı, ağılların teknik şartları, küçükbaş hayvan hastalıkları ve zararları konularında, 15 gün boyunca 120 saat eğitim verildi. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Teorik eğitimin ardından, 4 günlük uygulamalı eğitim de verildi. Eğitimin son gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan da eğitime katılarak eğitimi gözlemledi.

Alan, eğitimlerin 18 Mart tarihinde başladığını ve 120 saatlik eğitim verildiğini belirterek, il genelinde iki kursun açıldığını söyledi. Alan, "İnşallah bu kurslarla birlikte bundan sonra daha modern eğitimli çobanlar tarafından bu meslek yapılacak. Sürü yöneticiliğiyle birlikte, hayvancılığımız daha iyi bir yere gelecektir. Köyden kente göç devam ettiği müddetçe çobana ihtiyaç vardır. Birçok yerde çobanlara kız verilmiyor. Hayvan besleyenler çoban bulamıyor. Bundan dolayı da hayvan besleyenler çok zor durumdaydı. Bu şekilde gelen destekle birlikte sürü yöneticiliği gerçekten daha kıymetli olacak. Bundan sonraki yıllarda iki yıllık okulu bitirenler ancak bu sertifikayı alabileceklerdir" dedi.

Eğitim alan çobanlar ise, atadan öğrendikleri çobanlık yöntemlerinin birçoğunun yanlış olduğunu aldıkları eğitim ile öğrendiklerini söylediler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Sertifikalı Çobanlar Görev Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement