Adıyaman'da Sivas Olayları Anıldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Sivas Olayları Anıldı

Adıyaman\'da Sivas Olayları Anıldı

Sivas Katliamının 21. yılı nedeniyle Adıyaman’da Alevi Kültür Dernekleri tarafından anma etkinliği düzenlendi.

23.06.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Katliamının 21. yılı nedeniyle Adıyaman'da Alevi Kültür Dernekleri tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Adıyaman Yenimahalle Cemivende gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Semahların dönüldüğü etkinlikte, Sivas Madımak Oteli'nde yanarak can veren 33 kişi anıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Faik Taş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çünkü, Madımak katliamı, demokrasiye, laikliğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırıydı. Çünkü, Madımak katliamı Alevilere karşı yapılan bir katliamdı. Çünkü, Madımak katliamı yalnızca Alevilere karşı değil, bütün insanlığa karşı yapılan bir katliamdı.

Sivas katliamı, tıpkı 1 Mayıs 77, Malatya, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi katliamları gibi bilinçli bir şekilde karanlıkta bırakılmak, unutturulmak istenmiş; bu önceki katliamlar gibi, arkasındaki karanlık güçler bilinçli olarak açığa çıkarılmamıştır. Biz Aleviler Sivas katliamının ele başlarını, katliamı kışkırtanları ve hükümetiyle, yargısıyla sahip çıkanları görevini yerine getirmeyerek katliama destek olan yetkilileri büyük bir öfkeyle lanetliyoruz.

Ülkemizin umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesiyle tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Katliamın asli faillerinin ve arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması ve cezalandırılması talebi, bütün engelleme girişimlerine rağmen bugün de sürmektedir. Bu dava zaman aşımına uğratılarak katiller adeta ödüllendiriliyor. Hükümeti bu yaşanan vahşetle yüzleşmeye davet ediyorum. Dava dosyası tekrar açılmalıdır. Sivas'ta Alevi oldukları için, kendileri gibi düşünüp yaşamadıkları için diri diri yakılan canların acıları daha hala devam ediyor. Madımak oteli bir müze haline getirilmeden ve hükümet bu katliamın adını koymadan acılar tükenmeyecektir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Sivas Olayları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement