Adıyaman'da Zeka Oyunları Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Zeka Oyunları Eğitimi Verildi

Adıyaman\'da Zeka Oyunları Eğitimi Verildi

Erzurum Yaşam Boyu Eğitimi Destekleme Derneği, Akademi Danışmanlık İşbirliği ile Adıyaman'da öğretmenlere zeka oyunları eğitimi düzenlendi.

17.05.2016 14:04  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Yaşam Boyu Eğitimi Destekleme Derneği, Akademi Danışmanlık İşbirliği ile Adıyaman'da öğretmenlere zeka oyunları eğitimi düzenlendi.

Adıyaman'da ki çeşitli branşlardan 36 öğretmene zeka oyunları eğitimi verildi. Akademi Eğitim Danışmanlık tarafından Atatürk Üniversitesi onaylı 32 saatlik sertifikalı zeka oyunları eğitici eğitimi verildi. İki günlük eğitime Adıyaman merkez ve ilçeleri yanında farklı illerden de katılım oldu. Etkinlik kapsamında zihin haritaları, hafıza oyunları, akıl yürütme ve işlem oyunları, geometrik oyunlar, strateji oyunları, sözel oyunlar oynandı.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş,

"Zeka oyunları ile bireylerin mantıksal düşünme, strateji oluşturma, problem çözme, dili kullanma, iletişim, karar verme, girişimcilik becerileri gelişiyor. Bu becerileri düşündüğümüzde zeka oyunlarının bireyin bütünsel gelişimine katkı sağladığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zeka oyunlarının yeni eğitim programının genel yaklaşımına çok uygun olduğunu ve doğru atılmış bir adım olduğunu belirtmek isterim. Ancak öğretmenlerin konu ile ilgili bilgilerinin yeterli olmayışı, işin bireysel çabaya bağlı bırakılmış olması ve kaynak yetersizliği uygulamada bazı aksaklıklara yol açıyor. Bu aksaklıkları gidermek için öğretmenler yönelik kurslar düzenlenmeli ve dersin içeriği öğretmenlere aktarılmalı. Yine zeka oyunları sadece öğretmenlerin ilgilenmesi gereken bir alan değil. Problem çözmeye, strateji oluşturmaya, zihni zinde tutmaya ihtiyacı olan herkes mutlaka zeka oyunları ile tanışmalıdır" dedi.

Halide Edip Anaokulu Müdürü Cemal Önder Akademi Eğitim Danışmanlık Öğretmenlerini ilimizde misafir etmekten ve bu eğitimi almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Zeka Oyunları Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement