Adıyaman'daki 'Suruç' Protestosunda Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'daki 'Suruç' Protestosunda Olaylar Çıktı

Adıyaman’da HDP ve DBP tarafından Suruç’taki patlama nedeniyle yapılmak istenilen yürüyüşte olaylar çıktı.

21.07.2015 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da HDP ve DBP tarafından Suruç'taki patlama nedeniyle yapılmak istenilen yürüyüşte olaylar çıktı.

Karapınar'daki Kobani çadırı önünde toplanan ve içerisinde HDP Milletvekili Behçet Yıldırım'ın da bulunduğu göstericiler sloganlar eşliğinde yürümek istedi. Cadde üzerinden Trafo Kavşağına kadar yürüyen grup Demokrasi Parkı'na kadar yürümek istedi. Polis ekipleri izinsiz gösteriye izin veremeyeceklerini belirtti.

Bu esnada HDP Milletvekili Behçet Yıldırım, Vali Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayarak polisin izin vermesini istedi. Bu esnada Vali Mahmut Demirtaş'ın, Adıyaman'daki şehit olayından dolayı hassas bir gün olduğunu ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini söylediği öğrenildi.

Yaşanan bu telefon konuşmasından sonra HDP Milletvekili Behçet Yıldırım gruba 'yürüyelim' talimatı verince grup yürümek istedi. Göstericiler yürümekte direnince hazır bekletilen TOMA ve panzerler tazyikli suları önce göstericilerin önüne sıktı. Buna rağmen göstericiler yürümekte direndi.

Göstericiler ellerinde büyük taş ve cam şişeleri polis araçlarına atmaya başladı. Gerilen ortam nedeniyle polis, biber gazı ve tazyikli su ile grubu dağıtmaya çalıştı.

HDP Milletvekili Behçet Yıldırım, TOMA'nın önünde durarak aracın ilerlemesine engel olmak istedi. Milletvekili ve yanındaki grup da sıkılan biber gazından ve tazyikli sudan nasibini aldı. Milletvekili Yıldırım'ın elbiseleri sıkılan renkli su nedeniyle kırmızıya boyandı. Biber gazından etkilenen milletvekili oradan uzaklaştı. Gösteriler esnasında biber gazından etkilenen iki kişi de hastaneye kaldırıldı.

Bu esnada yüzleri maskeli göstericiler polise taş atmaya devam etti. Karapınar Caddesi üzerinde esnafların işyerlerinden aldıkları malzemeler ile barikat kuran eylemciler, barikatları ateşe verdi.

Zırhlı araçlar yakılan ateşi söndürerek, barikatları yıktı. Göstericiler lastik yakarak caddeyi yine trafiğe kapattı.

Karapınar Caddesi'nde olaylar devam ediyor. - ADIYAMAN

Adıyaman\'daki \'Suruç\' Protestosunda Olaylar Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'daki 'Suruç' Protestosunda Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement