Adıyaman'dan Gelen Öğrenciler, Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Gelen Öğrenciler, Tarihi Mekanları Gezdi

Adıyaman\'dan Gelen Öğrenciler, Tarihi Mekanları Gezdi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum Projesi kapsamında Adıyaman ilinden gelen öğrenciler, Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

16.05.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum Projesi kapsamında Adıyaman ilinden gelen öğrenciler, Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması amacıyla hayata geçirilen Öğreniyorum, Öğretiyorum, Üretiyorum Projesi kapsamında Adıyaman ilinden gelen öğrenciler, Battalgazi ilçesinin Eski Malatya Mahallesi'nde bulunan tarihi eserleri gezdi. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile başlayan gezi, Sanat Sokağı, Ulu Cami ve diğer tarihi eserlerin gezilmesi ile devam etti. Gezi ile ilgili bilgi veren Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Erdem İnal, "Adıyaman'ın 6 ilçesi kapsamında özellikle kız çocuklarının okullaştırmasına yönelik bir projemiz var. Bu proje kapsamında okulların cazibe merkezine dönüştürülebilmesi için, okula gelen öğrencilerin daha rahat edebilmeleri için veya çevrelerinin tarihini tanıyabilmeleri için Adıyaman ilinin 4 komşu iline günübirlik gezilerimiz vardı. Bunlardan Şanlıurfa ve Gaziantep'i tamamladık. Bu haftada Malatya'ya 3 tane gezimiz var. Bu kapsamda Adıyaman Gölbaşı, Tut ve Sincik ilçelerinden günlük 55 öğrencimizi Malatya'nın tarihi yerlerini görüp tanımaları için günübirlik gezi getiriyoruz. Burası tarihi restorasyon bakımından da geçmişteki harabe görünümünden kurtulmuş, hak ettiği noktalara gelmiş. İnşallah bu değerleri günümüz gençlerine ve gelecek kuşaklara aktarabilirler. Ben aslen Malatyalıyım. Önceki Battalgazi ile bugünkü Battalgazi arasında çok fark var. Çehresi değişmiş. Bu tarihi mekanlardaki restorasyon ve temizliği ve nizamı bunun en güzel örneği" şeklinde konuştu.

Geziye katılan öğrenciler ise, "Burası çok güzel bir yer. Tarihi eserlerle dolu. Bununla birlikte iyi bakılmış. Geçmişi yansıtan arkeolojik eserler bulunuyor. Malatya'ya daha önce gelmiştim. Yine olsa yine gelirim. Çok beğendim. Oldukça güzel bir yer. Buraya geldiğim için oldukça mutluyum. Bu tür tarihi yerlerin mutlaka gezilip görülmesi gerekiyor. Tarihi mekanların korunması ve onu gün yüzüne çıkarılması takdire şayandır" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Gelen Öğrenciler, Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement