Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

24.01.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, 2013 yılında gerçekleşen ve 2014 yılında gerçekleştirilecek yatırımlar konuşuldu.

Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek, "2013 yılında açılan 392 adet İşgücü Yetiştirme Kursu'na Adıyaman'da bin 523'ü erkek ve bin 889'u kadın olmak üzere toplam 3 bin 412 kişi katılmıştır. Açılan kurslardan yararlananların yüzde 55' bayandır. Bu da, kadın istihdamına ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir "dedi.

2013 yılında Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 49 projede 900'ü erkek ve 600'ü kadın olmak üzere toplam bin 500 kişinin 9 ay süreyle istihdam edildiğini kaydeden Vali Demirtaş, gerçekleştirilen projelerde niteliksiz iş gücüne geçici istihdam sağlandığını vurguladı.

2014 yılında yapılacak çalışmalara da değinen Vali Mahmut Demirtaş, şöyle konuştu:

"İşgücü Piyasası Analiz Raporu verileri dikkate alınarak hazırlanmış olan 2014 Yılı İşgücü Eğitim Planı kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce yıl içerisinde birçok dalda "Mesleki Eğitim Kursu"  düzenlenmesi planlanmıştır. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze Mesleki Eğitim faaliyetleri için yeni yılda 7 milyon 500 bin ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenek öncelikle, işletmelerde istihdam garantili  işbaşı mesleki eğitim kursları için harcanacaktır"

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan ve diğer ilgililer katıldı.

-Adıyaman'a meteorolojik uyarı

Adıyaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan son değerlendirmelerde Adıyaman'ın yağışlı bir havanın etkisine gireceği bildirildi.

Etkili olacak yağışların nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren gerçekleşecek olan yağışların, Pazar günü şiddetini artırması ve Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Pazar günü Elazığ ve Adıyaman'da zaman zaman kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement