Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Gölbaşı ilçesinde, "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesinin" projesinin tanıtımı yapıldı.

27.02.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı ilçesinde, "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesinin" projesinin tanıtımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen projenin tanıtımı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, katılımıyla Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı Bedriye Bozat, slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşma yapan Kaymakamı Ali Edip Budan, çeşitli istihdam alanlarında çalışmak isteyen kadınlara eğitim vereceklerini söyledi.

Kendilerine yapılacak müracaatlar sonucunda sınıflar oluşturulacağını belirten Buldan, "Halı veya tekstil ile ilgili konularda eğitim almak isteyenler tespit edildikten sonra kurslar düzenleyeceğiz. Bu kurslarla amacımız çeşitli sebeplerle eğitimini yarım bırakan ve tamamlamayan kadınlarımızın ve genç kızlarımızın eğitimlerini tamamlamaları ve aktif işgücüne katılımlarını sağlamak ve onları sertifikalı işçi arayan işverenlerle buluşturmaktır" dedi.

Toplantıya kurumların müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Çevre Koruma Timi, çalışmalarına devam ediyor

Adıyaman Valiliğinden yapılan yazıla açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Çevre Koruma Timi'nın doğal hayat ve ekolojik dengenin korunması ile çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürüttüğü faaliyetlere devam ettiği bildirildi.

Açıklamada Çevre Koruma Timi'nın 2013 yılında 107 işletmeye Çevre kanunu, 26 şahıs hakkında Katı Atık Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine muhalefet, 29 işletmeye Maden Kanunu, 24 şahsa da Su Ürünleri Kanunu kapsamında işlem yaptığı ifade edildi.

Vatandaşların araçlarına ait egzoz emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmalarının çevre ve insan sağlığı açısından önem taşıdığı vurgulanan açıklamada,  Çevre Koruma Timi'nin çevreye olumsuz etkileri olan her türlü faaliyeti takip ederek, doğal hayat, ekolojik dengenin korunması için çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceği kaydedildi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement