Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman\'dan Kısa Kısa

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, fidan dikimi etkinliği düzenledi.

08.03.2014 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, fidan dikimi etkinliği düzenledi.

Türmüz mevkisinde vakıf adına oluşturulan hatıra ormanında gerçekleşen fidan dikimine Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve İHH gönüllüleri katıldı.

Burada fidan diken Belediye Başkanı Büyükaslan yaptığı konuşmada, son 200 yıldır gelişen teknolojiyle birlikte atmosferin kirlendiğini ve bundan dolayı ani iklim değişikliklerinin yaşandığını söyledi.

Ani iklim değişikliklerinin afetlere yol açtığını belirten Büyükaslan, "Bu afetlerin önüne geçmenin en önemli yolu fidan dikmektir. Fidanların büyümesiyle atmosferin temizlenmesi sağlanacak ve ani iklim değişikliklerinin yaşanması engellenebilecektir. Böylece en güzel çevrecilik hizmetini yapmış olacağız" dedi.

İHH Adıyaman yetim birimi sorumlusu Hacı Doğan Keleş ise vakıf olarak dünyada ve Türkiye'de yetim çocuklarla ilgili farkındalık oluşturmak için "Yetim gülerse dünya güler" sloganıyla fidan dikim kampanyası başlattıklarını belirtti.

MOBESE kameraları sayesinde paralarına kavuştu

Besni ilçesinde, parasını kaybeden vatandaş, MOBESE kameraları sayesinde parasını buldu.

PTT'den parasını çeken U.E, parasını düşürdüğü gerekçesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. E.U'nun geçtiği caddelerdeki MOBESE kameralarını inceleyen ekipler, paranın düştüğü yeri buldu ve paranın sahibine teslim edilmesini sağladı.

İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, MOBESE kameraları sayesinde birçok vatandaşın mağduriyetini giderdiklerini belirterek, MOBESE sisteminin geliştirilmesi ve kamera olmayan yerlere kamera takılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Avan, Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından "Daha Güvenli Geleceğe" projesiyle 16 esnafın iş yerlerine kamera taktırdığını da bildirdi.

Eğitim Bir-Sen Çelikhan temsilciliği çalışmalarını değerlendirdi

Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda yapılan değerlendirme toplantısında Eğitim Bir-Sen Çelikhan Temsilcisi Mehmet Kaya, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından ilahi grubu tarafından söylenen ilahiler dinlendi.

Toplantı ikramların yapılmasından sonra son buldu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement