Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Liseli öğrenciden Vali Demirtaş'a hediye.

13.03.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Fahri Bozdağ, resim yarışmasında birinci olan resim tablosunu Vali Mahmut Demirtaş'a hediye etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Fahri Bozdağ ve arkadaşları, Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Bozdağ, İstiklal Marşının kabulünün 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında birinci olan, "Çanakkale Şehitler Anıtı" adlı resim tablosunu Vali Demirtaş'a hediye etti.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, çizilen resmi çok anlamlı bulduğunu ve beğendiğini söyledi.

Gençlerin Çanakkale ruhu ve tarih bilinciyle yetiştirilmesinin ve daha sonra bunun resimlere yansıtmalarının önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Çanakkale milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölümsüz bir destandır. Bütün gençlerimizin Çanakkale ruhunu yakından tanıyarak bunu hissetmeleri gerekmektedir. Çünkü tarihini bilmeyen bir millet geleceğe emin adımlarla yürüyemez" dedi.

Gençlerin kültür ve tarih bilincini sadece popüler şeylerden yola çıkarak değil, kendi geçmişleri ve milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, yeni nesillerin tarih ve kültürel değerlere sahip çıkmasının önemini vurguladı.

- Gölbaşı'nda "Gençlik ve Terörizm" semineri

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Amirliği, Gölbaşı Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde  11 ve 12. sınıf öğrencilerine "Gençlik ve Terörizm" konulu seminer verildi.

Seminerde Komiser Erdinç Yücel, slayt gösterisiyle yaptığı sunumda öğrencilere terör ve terör olaylarının zararları konusunda bilgiler verdi.

"Bu örgütler hedef olarak seçtiği gençler üzerinde kapsamlı çalışmalar yürütüyorlar. Siz gençleri bir şekilde örgütün içerisine çekmeyi amaçlıyorlar. Terör örgütlerinin hedefinde gençleri kazanma çalışması vardır. Terör örgütleri bireylerin zaaflarını ve eksik yanlarını tespit edip ve bunları kullanarak örgüte eleman kazandırıyor. Geleceğimizi kimseye kaptırmamak için emniyet güçleri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız." - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement