Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta ilçesinde İngilizce şarkı ve skeç yarışması düzenlendi.

08.06.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta ilçesinde İngilizce şarkı ve skeç yarışması düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "İngilizce Festivali ve Dil Köyü" projesi kapsamında düzenlenen yarışmaya 37 okulun öğrencileri 8 skeç ve 29 şarkıyla katıldı.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, yaptığı konuşmada, dilin insanların bütün ilişkilerini, sosyal bağlarını düzenleyen bir vasıta olduğunu söyledi.

Bireylerin toplumsallaşmasının dil sayesinde sağlandığını belirten Tünçmen, "İnsan, içinde yaşadığı toplumun değerlerini, düşüncelerini ve kurallarını ancak dil yoluyla öğrenir. Yabancı dil öğrenmenin, bilhassa, milletlerarası kültür alış verişlerinde önemli bir yeri vardır. Cemiyetler, birbirlerinin tecrübelerinden ve yayınlarından öylece faydalanmak imkanı bulabilmektedirler" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan şarkı yarışmasında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu birinci, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Lisesi ikinci, Yahya Kemal Ortaokulu üçüncü oldu.

Skeç yarışmasında ise birinciliği Mülk Ortaokulu, ikinciliği Hürriyet Ortaokulu, üçüncülüğü ise Mustafa Yardımcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi elde etti.

Programın sonunda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

- Besni'de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Besni Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında sosyal, kültürel, akademik ve sportif alanda dereceye giren başarılı öğrencilerini ödüllendirdi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan okulun Müdür Yardımcısı Vakkas Korkmaz, okul olarak son yıllarda başarılı çalışmalara imza attıklarını ve bu başarıların gelecek yıllarda devam edeceğini söyledi.

Son iki yılda birçok yarışmada öğrencilerinin dereceler elde ettiğini belirten Korkmaz, "Okulumuz, bu yıl Arapça bilgi yarışmasında Adıyaman birincisi oldu. Yine Genç erkekler voleybol yarışmalarında geçen yıl Adıyaman üçüncüsü olurken bu yıl ise Adıyaman ikinciliğini elde etti. Puanlı atletizmde de geçen yıl Adıyaman birincisi oldu. İlçe düzeyinde yapılan birçok etkinlikte de çeşitli dereceler aldık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından çeşitli branşlarda gerçekleşen yarışmalara dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Siner, kurum ve okul müdürü katıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement