Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta ilçesinde imam hatip ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan projelerle TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.

08.05.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta ilçesinde imam hatip ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan projelerle TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.

Okul bahçesindeki fuarın açılış konuşan okul müdürü Lütfü Başli, TÜBİTAK Bilim Fuarı Desteleme Projesi'ne yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirterek, proje kapsamında iki aydan beri öğrencilerin ve öğretmenlerin çalışma yaptığını söyledi.

Bu çalışmayla öğrencilerin kendi imkanlarıyla somut bir ürün ortaya çıkararak sahip oldukları yeteneklerin farkına varmalarını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Başli, büyük oranda da bunu gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bilim fuarının 2 gün halka açık olacağı belirtildi.

"1.Uluslararası Çin'den Adriyatik'e Kültür-Turizm ve Ekonomi Kongresi"

Gölbaşı ilçesinde "1. Uluslararası Çin'den Adriyatik'e Kültür-Turizm ve Ekonomi Kongresi" devam ediyor.

Kongre kapsamında Üniversite öğrencisi Yusuf Tekdemir'in "Gölbaşı İlçesinden Karaler" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Fotoğraf sergisinin ardından Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Özdemir tarafından İpek Yolu ve Gölbaşı konulu konferans verdi. Diğer konuşmacılar da çeşitli konularda bilgi aktardı.

Göbaşı Mimar Sinan Mahallesi riskli alan ilan edildi

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan Mahallesinin Bakanlar Kurulu kararıyla riskli bölge ilan edildiğini bildirdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul ve Adıyaman sınırları içinde kalan bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Özdemir, "Mimar Sinan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesinin ardından belediyemiz gerekli çalışmaları sürdürerek, en kısa zamanda ihale aşamasına geçilecek. İhale tamamlandıktan sonra ise kentsel dönüşüm için çalışmalarımız tüm hızıyla başlayacak. İlçemize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement