Adıyaman'dan Mısır'a Mektup - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Mısır'a Mektup

Adıyaman\'dan Mısır\'a Mektup

Mısır’da yaşanan olaylar ve alınan idam kararlarını protesto etmek isteyen Adıyaman İmam Hatip Mezunları, basın açıklaması düzenleyip Mısır’a mektup gönderdi.

10.07.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da yaşanan olaylar ve alınan idam kararlarını protesto etmek isteyen Adıyaman İmam Hatip Mezunları, basın açıklaması düzenleyip Mısır'a mektup gönderdi.

Adıyaman Merkez PTT Binası önünde düzenlenen basın açıklamasına bazı dernek ve STK temsilcileriyle Adıyaman İmam Hatip Mezunları katıldı. Düzenlenen basın açıklamasında alınan idam kararlarına tepki gösterilip basın açıklaması sonrası idam kararlarının durdurulması için Adıyaman'dan, Mısır'a mektup gönderildi.

Yapılan basın açıklamasını okuyan Recep Tayip Ergün, "Bizler Türkü Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağı olan İmam Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin biran önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizin El- Ezher gibi kadim bir ilim merkezine ev sahipliği yapan, hala fikir dünyamızı besleyen büyük mütefekkirler yetiştirmiş Mısır'ın idarecisi olarak bir zamanlar ülkenizde misafir ettiğiniz Mustafa Sabri Efendilerin, Mehmet Akiflerin mirasçısı biz ilim yolcularının sözlerini dikkate alacağınızı ümit ediyoruz. Bildirmek isteriz ki, Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmaktadır. Vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği hu insanların geleceği artık bütün Müslümanlarla birlikte bizimde meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından mektuplar PTT görevlilerine teslim edilerek Mısır'a gönderilmesini istediler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Mısır'a Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement