Adıyaman'dan Suriye'deki İç Savaş Mağdurlarına Yardım - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Suriye'deki İç Savaş Mağdurlarına Yardım

Kentte faaliyet gösteren Adıyaman İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince temin edilen iki tır dolusu yardım mazlemesi, Suriye'ye yollandı.

28.08.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Suriye'deki iç savaş mağdurlarına iki tır dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Valilik önünde, tırların hareketinden önce düzenlenen törende konuşan dernek yetkililerinden Mehmet Günay, Suriye'de iç savaş nedeniyle 200 bin civarında kişinin öldüğünü, bunlardan 15 binini bebek ve çocukların oluşturduğunu söyledi.

Bu ülkeden 4 milyona yakın insanın göç etmek zorunda kaldığını, 2 milyonu aşın evin de yıkıldığını aktaran Günay, şöyle konuştu:

"Nüfusu 22 milyon olan Suriye'de şu anda 10 milyon insanın açlık sınırında olduğu ve insani yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Müslüman aleminin gözleri önünde Suriye'de halk katlediliyor. Suriye halkı yoksulluğa ve kimsesizliğe terk ediliyor. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen bir Peygamber'in ümmeti olarak Suriyelilere sahip çıkmak amacıyla yardım topladık. Suriyeli kardeşlerimize destek olmak amacıyla un, makarna, bebek bisküvisi ve yağı, salça, şeker ve giyim malzemelerinden oluşan yardımlarımızı iki tırla gönderiyoruz. Unutmayalım ki Suriye'de bebeklerle çocuklarla kadınlarla ve erkeklerle beraber insanlık da ölüyor. Gelin, insanlığın yere düşen onurunu birlikte ayağa kaldıralım, Suriyeli kardeşlerimize destek olalım."

Tırlar, dua edilmesinin ardından Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket ettirildi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Suriye'deki İç Savaş Mağdurlarına Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement