Adıyaman Ekonomisine Yeni Girişimciler Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Ekonomisine Yeni Girişimciler Kazandırıldı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılanlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

30.08.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Kursu'na katılanlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

ATSO, KOSGEB ve İş-Kur'un imzaladığı protokol ile 6 grup olmak üzere verilen eğitimler sonunda 150 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Kursu verilirken kursa katılan 150 kişinin tamamı sertifika almaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi. ATSO Meclis salonunda düzenlenen sertifika törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Muhammet Şükrü Mısır, İş-Kur Şube Müdürü İrfan Turan ve girişimci adayları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, girişimcilik ruhunun önemine değindi. Konuşmasında kendi iş hayatından kesitler veren Uslu, "Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiğim günden bu yana bu işi çok önemsediğimizi her toplantıda dile getirdim. Eğer biz ülkemizde bir yerlere gelmek istiyorsak girişimci ruhunu taşımamız gerekiyor. Özellikle KOSGEB desteklerini önemsiyoruz. Belki birçoğunuz çalışıyorsunuz, asgari ücret alıyorsunuz. Ama bu sizi bir yere taşımaz. Bir başka yerde işçi olacağınıza kendi işinizi kurmanızı tavsiye ederim. Bu konuda devletin sunduğu kaynak var. Bu imkanlardan Adıyaman ili olarak maksimum oranda faydalanmamız gerekiyor" dedi.

KOSGEB Müdürü Muhammet Şükrü Mısır ise, KOBİ'lerin ülke ekonomisi açısından önemine işaret ederek, girişimcilik eğitimlerinin önemine vurgu yaptı.

Muhammet Şükrü Mısır, "KOBİ'ler ülkemizde ekonominin bel kemiğini oluşturmaktadır. KOBİ'lerimiz esnek yönetim yapılarıyla hızlı karar alabilmekte ve günün ekonomik şartlarına uyum sağlamaktadırlar. Dünya genelinde çıkan ekonomik krizlerde bile KOBİ'lerimiz ayakta kalabilmeyi başarabilmekte hatta kriz ortamında yeni iş imkanlarıyla krizi fırsata çevirebilmektedirler. Adıyaman'da ise 182 kişi kendi işini kurarak KOSGEB desteklerinden faydalanmışlardır. Adıyaman'da kendi işini kuran girişimcilerimizin 105'i erkek, 77'sini ise kadınlar oluşturmaktadır. KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü tarafından 2010 yılından bu güne kadar tüm destek programlarımızdan yararlanan girişimci ve işletmelere 4 milyon 657 bin 733 TL destek sağlanmıştır" dedi.

İş-Kur Şube Müdürü İrfan Turan da İş-Kur'un hizmetlerini anlatarak İş-Kur'un girişimcilik eğitimlerini finanse ettiğini, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışma hayatına azami derecede destek sunduğunu belirterek, 25 trilyonluk eğitim harcaması yaptıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından girişimci adaylarına sertifikaları verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Ekonomisine Yeni Girişimciler Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement