Adıyaman İl Genel Meclisi Olağanüstü Toplandı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman İl Genel Meclisi Olağanüstü Toplandı

Adıyaman İl Genel Meclisi Olağanüstü Toplandı

Adıyaman İl Genel Meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbeye teşebbüs nedeniyle olağanüstü toplandı.

18.07.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman İl Genel Meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbeye teşebbüs nedeniyle olağanüstü toplandı.

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz'ın çağrısı üzerine İl Genel Meclis üyeleri olağanüstü toplantı yaptı. İrfan Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan'da katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle olağan üstü toplantı çağrısı yapan İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz konuşmasında, "Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Silah zoruyla yönetime el koyma yani darbe girişimi kabul edilemez. Aziz milletimizin tavrı ortadadır. Biz polisimizle, askerimizle, Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla demokratik tavır sergileyen herkesle biriz, bütünüz, beraberiz. Polisimize, askerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vatan, bu ülke bizim. Bu ülke hukuk devletimidir. Hukuk içinde kalarak haklarımızı kullanacağız" dedi.

Başkanın Konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına konuşan İl Genel Meclis Üyesi Ömer Korkmaz, darbe teşebbüsünü lanetleyerek, "Bu darbe planını lanetliyorum. Halkımız kendi seçtiği Cumhurbaşkanı ve Başbakanına sahip çıktı. Kendi geleceğine sahip çıkan halkımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

CHP adına konuşan Mahmut Nedim Evli, "15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi karşısında CHP olarak tepkimizi net bir şekilde koyduk. Bu girişimin karşısında dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Yaşanan bu vahim olaylar cumhuriyetin, parlamenter sistemin gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu darbeyi gerçekleştirmek isteyen akıldan yoksun kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kavak ise konuşmasında, "Çok büyük ve sinsice tezgahlanmış bir darbeyle karşı karşıya kaldık. İç ve dış mihrakların, sahte din adamlarının, savaş baronlarının sahneye koyduğu büyük oyun bozulmuş, tezgahları başına yıkılmıştır. Burada tüm Türkiye halklarının yiğit evlatlarına tarihte eşine az rastlanır bu şanlı direnişlerinden dolayı kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Her gecen gün büyüyen, ülkemiz, bir takım kirli tezgahların sahneye konulduğu, milli iradenin esir alınmaya çalışıldığı büyük bir kuşatma ile karşı karşıyadır" dedi.

Necmi Baykan'da söz alarak yaptığı konuşmada, "Şehitlerimiz en az Çanakkale şehitleri kadar kahraman, en az onlar kadar yiğittir. Yaralılara acil şifalar, şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu millet düşman ülkelerin toplarına tüfeklerine kazma küreklerle karşı gelmiş bir millettir. Bu darbeyi yapanlar ya bu milleti tanımamış, yada bu milletin neler yapabileceğini hesap edememişlerdir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman İl Genel Meclisi Olağanüstü Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement