Adıyaman'ın İlk Yemek Kitabı Çıktı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın İlk Yemek Kitabı Çıktı

Adıyaman'ın yemek kültürünü anlatan "Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü" kitabı çıktı.

17.12.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın yemek kültürünü anlatan "Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü" kitabı çıktı.

Adıyaman Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından projelendirilip, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek bastırılan "Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü" adlı kitabın tanıtım toplantısı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin bir araya getirildiği kitabın, ilk etapta bin adet bastırılarak, 190 kütüphaneye, üniversitelere ve televizyonlarda yayınlanan yemek programlarına gönderildi.

Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Adıyaman'da göreve başladığı günden bugüne medeniyetler şehri kentin sahip olduğu bütün değerlerini her yönüyle tanıtmak için yoğun gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Lezzetlerin kaybolmaması için bu çalışmayı yaptıklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Adıyaman mutfağı geçmişten günümüze bu bölgede yaşayan tarihi uygarlıkların kültür perspektifi içinde kendine özgü bir mutfak kültürü ve kendine has bir lezzet yaratabilmiştir. Bizler de bu lezzetin kaybolmaması için kitap haline getirdik. Artık unutulan yemek kültürümüzün tekrar canlandığı kitabın beğeni kazanacağına inanıyorum. Adıyaman'ın her yönüyle tanıtmak için Ankara ve İstanbul'da iki defa tanıtım günleri hazırladık. Yine İstanbul'da EMİTT fuarı, İzmir'de ise, Travel Turkey İzmir Fuarı'na katıldık. Bu tür etkinliklere katılmamızın en önemli nedeni kültürel değerlerimizi ve medeniyetler şehri Adıyaman'ı Türkiye'ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmaktır. Adıyaman'ın yemekleri kitabını ilk etapta bin adet bastırdık. İleriki zamanlarda 5 veya 10 bin adet daha bastırmayı düşünüyoruz."

Kitabın yazarı Mehmet Öncü, Adıyaman'ın mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılacak önemli bir eser olarak gördüklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın İlk Yemek Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement