Adıyaman'ın Önemli Gelir Kaynağı Kıyılmış Tütün Ankara'da Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın Önemli Gelir Kaynağı Kıyılmış Tütün Ankara'da Ele Alındı

Adıyaman\'ın Önemli Gelir Kaynağı Kıyılmış Tütün Ankara\'da Ele Alındı

Adıyaman’ın dağ Köyleri ve Çelikhan ilçesinde yaygın olarak üretilen ve kentin önemli gelir kaynağı alan kıyılmış tütünün yasal statüye kavuşması için Ankara’da toplantı gerçekleştirildi.

31.10.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın dağ Köyleri ve Çelikhan ilçesinde yaygın olarak üretilen ve kentin önemli gelir kaynağı alan kıyılmış tütünün yasal statüye kavuşması için Ankara'da toplantı gerçekleştirildi.

Adıyaman'da üretilen ve tek başına içilebilme özelliğine sahip olan kıyılmış tütünün üretimi serbest ama satışı yasak. Adıyaman menşei sarmalık kıyılmış olarak satılan tütünlerin pazar ve işlenmesine yönelik yasal zemine oturtulması için Ankara'da geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerinin çabalarıyla gerçekleştirilen toplantı Maliye Bakanlığı Daire Başkanı Nuray S. Erbil başkanlığında, Maliye Bakanlığı uzmanları, Gelir İdaresi Başkanlığı uzmanları,Tütün Üst Kurulu (TAPDK), Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan ve Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut'un katılımıyla gerçekleşti.Toplantıda Adıyaman ve Çelikhan tütünü ele alındı.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan, "Adıyaman'ın vazgeçilmezi durumunda olan ve kaçak tütün olarak tabir ettiğimiz tütünümüzü kaçak olmaktan kurtarılıp gerek üretimi, gerek pazarı ve gerekse işlenilmesini konusunda yasal zemine oturtabilmek için önemli bir başlangıç yaptık.

Kıyılmış tütünlerdeki yüzde 80 civarında olan ÖTV'nin yüzde 20 -25'lere düşürülmesi ve işletme tesislerinin kurulmasını zorlaştıran 4733 sayılı yasanın esnetilmesi için Maliye Bakanlığı,Tütün Üst Kurulu(TAPDK) ve Gelir İdaresi Başkanlığı Uzmanlarının katıldığı bir toplantı yaptık. Toplantı ilimiz tütünü için umut verici diyebiliriz. On binlerce insanın geçim kaynağı durumunda olan ve ilimiz ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan tütünümüz yasal zemine oturtulup piyasaya arzı sağlandığında hem Devletimiz hem de ilimiz kazançlı çıkacak.

Bu toplantının gerçekleşmesini sağlayan başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın'a ve Adıyaman Milletvekillerimiz İbrahim Halil Fırat'a, Adnan Boynukara'ya ve Salih Fırat'a tüm tütün üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın Önemli Gelir Kaynağı Kıyılmış Tütün Ankara'da Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement