Adıyaman Üniversitesi'nin Öğrenci Sayısı 20 Bin 58 Kişi Oldu - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Üniversitesi'nin Öğrenci Sayısı 20 Bin 58 Kişi Oldu

Adıyaman Üniversitesi\'nin Öğrenci Sayısı 20 Bin 58 Kişi Oldu

Adıyaman Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 20 bini geçti.

18.11.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi'nde öğrenci sayısı 20 bini geçti. 10 Bin 916 kız, 9 Bin 142 erkek olmak üzere 20 Bin 58 öğrenci geleceğe hazırlanıyor.

Yaptığı inşaatlarla fiziki şartlarını geliştiren, verdiği eğitimle ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde eden, açtığı yeni bölümlerle daha fazla öğrenciye kapılarını açan Adıyaman Üniversitesi'nin öğrenci sayısı artarak devam ediyor.

Adıyaman Üniversitesi'nde 14 bin 329 normal öğretim, 5 bin 731 ikinci öğretimde eğitim gören öğrenci bulunuyor. 10 bin 214 öğrenci ile en çok öğrenci Meslek Yüksekokullarında bulunurken, 7 bin 877 öğrenci fakültelerde, bin 272 öğrenci yüksekokullarda, 697 öğrenci ise enstitülerde eğitim alarak hayata hazırlanıyor.

Fakülteler arasında 2 bin 687 öğrenci ile en çok öğrenci Eğitim Fakültesi'nde bulunurken, meslek yüksekokulları arasında en çok öğrenci 2 bin 965 ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda, yüksekokullarda 707 öğrenci ile Sağlık Yüksekokulu'nda, enstitülerde ise, en çok öğrenci 425 öğrenci ile Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde bulunuyor.

Bunun yanı sıra Adıyaman Üniversitesi'nin 2 bin 133 öğrencisi Besni Meslek Yüksekokulu'nda, bin 527 öğrencisi Kahta Meslek Yüksekokulu'nda ve 844 öğrencisi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu'nda olmak üzere 4 bin 504 öğrencisi ilçelerde eğitim alıyor.

Bu yıl ilk defa öğrenci alan Eczacılık Fakültesi'nde 62, Turizm Fakültesi'nde ise 15 öğrenci eğitim alarak geleceğini planlıyor. Geleceğin doktorlarını yetiştiren Tıp Fakültesi'nde 356 öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bin 813 öğrenci, Mühendislik Fakültesi'nde 647 öğrenciye eğitim veriliyor. Öğrenci profilini daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden gelen öğrenciler oluştururken kız öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısından fazla olması dikkat çekiyor.

Öğrenci sayısının artması ve Adıyaman Üniversitesi'nin gelişimi hakkında bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası başarılarına dikkat çekerek tercih edilen bir üniversite olduğunu söyledi.

Rektör Gönüllü "Üniversitemizin ülkemizde ilk otuz, Dünya'da ise ilk Bin 500 üniversite arasına girmesi ve akademik kadrosunun güçlenmesi ile üniversitemiz tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. Fiziki şartlarını geliştirmesi, akademik kadrosunu güçlendirmesi ve yapılan bilimsel çalışmaların sayısının hızla artması üniversitemizi tercih edilen bir üniversite yaptı. Böylece öğrenci sayımız her geçen yıl artamaya devam etti. Öğrenci sayımızın her geçen yıl artması sadece üniversitemiz açısından değil Adıyaman açısından sosyal ve ekonomik anlamlar taşıyor. Adıyaman'a gelen her öğrenci bir katma değer bırakırken sosyal ve kültürel yaşamına katkılar sunuyor. Böylelikle de Üniversitemiz büyürken, Adıyaman da büyümeye gelişmeye devam ediyor" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Üniversitesi'nin Öğrenci Sayısı 20 Bin 58 Kişi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement