Adıyaman Valisi Demirtaş, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ni Gezdi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Valisi Demirtaş, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ni Gezdi

Vali Demirtaş: "Vatandaşlarımızdan ricamız 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ni gereksiz yere meşgul etmemeleridir"

19.02.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve İl Sağlık Müdürü Emin Taş ile birlikte 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti.

Merkezde incelemelerde bulunan Demirtaş, yapılan çalışmalarla ilgili Sağlık Müdürü Taş ve 112 Başhekimi Osman Küçükkelepçe'den bilgi aldı.

Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nin il merkezi, ilçeler ve köylerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza 24 saat sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

Merkeze bağlı tüm ambülansların dijital olarak GPS sistemiyle takip edildiğini belirten Demirtaş, "Çağrının geldiği andan itibaren olay sonuçlanıncaya kadar geçen tüm süreç kayıt ve kontrol altına alınmaktadır. Çağrıların, operatörlerin, hastanelerin, ekiplerin ve ambulansların durumları sürekli ve güncel olarak izlenebilmektedir. Ekiplerin ve hastanelerin mevcut durumlarına göre yönlendirmeler yapılmaktadır" dedi.

Merkeze gelen tüm ihbarların telefon işlemleri bilgisayar üzerinden gerçekleştirildiği ifade eden Demirtaş, tüm görüşmelerin telefon numarası ve telsizler üzerinden bilgisayara kaydedildiğini ve gerekli hallerde arayan kişilere ulaşılarak vaka takipleri yapıldığını belirtti.

112 Komuta Kontrol Merkezi'nin günlük ortalama 500 yüz civarında çağrı geldiğini kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu:

Bu çağrıların birçoğu maalesef asılsız çıkmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız 112 Acil Komuta Kontrol Merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleridir. Adıyaman'da 24 ayrı istasyonda 29 adet kara ambulansı, 3 adet kar paletli ambulans, bir adet 4 yataklı ambulans ve 2 adet UMKE aracı ile 24 saat kesintisiz acil sağlık hizmetleri verilmektedir. İl ve ilçe merkezlerinde acil vakalara ulaşma hızımız ilk 10 dakikada yüzde 98 düzeyindedir. Kırsal alanda da yine ilk yarım saatte aynı oranda acil vakalara yerinde müdahale edilerek, sağlık tesisine hastaların naklini gerçekleştirmekteyiz. Büyük vakalarda ise 112 Acil Servis ekibi tarafından vakanın durumuna göre ekipler Belediye, Polis, Jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ve Karayolları ile işbirliği yapmaktadır" - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Valisi Demirtaş, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement