Adli Tıp Raporu Cezaevinden Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Adli Tıp Raporu Cezaevinden Kurtardı

Adli Tıp Raporu Cezaevinden Kurtardı

Samsun’da bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili ağabeyi ve babası ile birlikte tutuklanan genç, adli tıp raporuna göre olayla ilgilisinin olmadığı ortaya çıkınca 8.5 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye oldu.

18.02.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili ağabeyi ve babası ile birlikte tutuklanan genç, adli tıp raporuna göre olayla ilgilisinin olmadığı ortaya çıkınca 8.5 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye oldu.

Olay, Samsun'un Bafra ilçesinin Gazibeyli Mahallesi'nde 2 Nisan 2014 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Saffet Öztürk (28) tabancayla 11 yerinden vurularak öldürüldü. Olayla ilgili tanık ifadesi doğrultusunda Hüseyin Gökhan Önder (32), kardeşi Gürkan Önder (29) ve babaları Kadir Önder (58) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aile fertleri hakkında Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ancak baba Kadir Önder yargılanma devam ederken eylül ayında cezaevinde beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Kardeşlerin yargılanmalarına bugün devam edildi. Gürkan Önder'in avukatı Özkan Güreş'in talebi doğrultusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan mahkemeye gelen raporda tanığın ifadesindeki bahsettiğinin aksine aldığı mermilerin yoğunluğu dolayısıyla maktulün bilincinin çok kısa sürede kapanacağı ve tanığın olaya gidişinin daha sonraki bir aşama olduğu için kendisi vuranların ismini söylemesinin mümkün olmadığı mahkemece kanata varıldı. Avukat Özkan Güreş, müvekkilinin gelen rapor doğrultusunda suçsuzluğunun ortaya çıktığını belirterek, tahliyesini talep etti. Savcı davayla ilgili mütalaasını vererek Gökhan Önder'in adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını, kardeşi Gürkan Önder'in ise adam öldürme suçundan beraatını ve tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti Gürkan Önder'in 8.5 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliyesine karar vererek, duruşmayı karar vermek için ileri bir tarihe erteledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adli Tıp Raporu Cezaevinden Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement