Adli Yıl Açılışı Töreni - Son Dakika
Yerel

Adli Yıl Açılışı Töreni

Adli Yıl Açılışı Töreni

Zonguldak Barosu avukatları, adli yıl açılışı sebebiyle Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene katıldı.

01.09.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Barosu avukatları, adli yıl açılışı sebebiyle Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene katıldı.

Zonguldak Barosu tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, konuşmasına terör olaylarına tepki gösterdiği konuşmasında "Son birkaç ay içinde, yüreğimize kor olarak düşen ve hergün aşılanan şehit haberleri, dağları eritir niteliktedir. Şehitlerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, terörü adı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin kınıyor, lanetliyoruz. Adaletin, Habil'in kardeşi Kabil tarafından öldürülmesinden sonra başlayan bir hakkı tesis etme mücadelesi mi olduğu, yoksa bir başucu kitabı mı olduğu tartışılabilir. Kanımızca tartışılmayacak olan, adaletin bu dünyanın her santimetrekaresinde, hayatın her alanında, hayatın her anında, insanı insan yapan anahtar değer olduğudur. ve şunu da söylemeliyiz ki adalete ulaşmak, onu korumak ve değerine değer katmak, açıkça bir mücadeledir. Bu mücadele insan içindir, mücadele, adil olma peşinde koşanlarındır" diye konuştu.

"ADALETİN PEŞİNDE KOŞMALIYIZ"

Hukukun ve adaletin hayatın içinde egemen kılınması gerektiğine dikkat çeken Baro Başkanı Av. Kerem Erte, şöyle devam etti:

"Eğer insanı yaşatmaktan söz edeceksek, maceramız çabamız veya emelimiz buysa, adaletin peşinden koşmalıyız, adaleti peşimizden koşturmalı, sınırları tanımadan, adaleti, hukuku, hakkaniyeti hayatın içinde egemen kılmalıyız. Adalet, sadece yargısal faaliyetlerin temel amacı da değildir. Adalet, idari mekanizmaların da iş ve eylemlerinde gözetecekleri eşitlik ve kamu yararıyla koşut değerdir. Biz öyle anlarız. Yerelden ulusala uzanan yönetim kademelerin bireylere, topluma, sivil inisiyatiflere ve onların taleplerine değer vermelerini bekleriz. Bu mercilerin karar alma ve uygulama mekanizmalarının modern ve demokratik yönetişim ilkeleriyle aktüel etmeleri gerekmektedir. Demokratik taleplerin yönetim kademelerince, öncelikli değer olarak kabullenmelerinin yönetimlerce adalet ve eşitlik bağlarını güçlendireceğine inanıyoruz. Bu noktada birey hakları ile kamusal haklar veya kamu yararı arasında da bir dengenin kurulması gerektiğini düşünüyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adli Yıl Açılışı Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement