Adliye Çalışanlarından Mehteranlı Maaş Eylemi - Son Dakika
Güncel

Adliye Çalışanlarından Mehteranlı Maaş Eylemi

Adliye Çalışanlarından Mehteranlı Maaş Eylemi

Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası üyesi bir grup adliye çalışanı, hakim ve savcılara yapılacak maaş zammında kendilerinin yararlanmaması nedeniyle mehteranlı maaş eylemi yaptı.

18.09.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası üyesi bir grup adliye çalışanı, hakim ve savcılara yapılacak maaş zammında kendilerinin yararlanmaması nedeniyle mehteranlı maaş eylemi yaptı. Sendika Başkanı Gökhan Özkan, "Mehteran yürüyüş tarzını bilirsiniz, iki ileri bir geri. Ama yargı çalışanlarının hakkı hukuku hep iki geri bir ileri. Sayın Bakana Osmanlı Adaletini getirelim dedik" dedi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı, bugün ilginç bir eyleme ev sahipliği yaptı.

Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası üyesi bir grup adliye personeli, adliyenin B Kapısı'nın karşısındaki alanda toplandılar. Sendika üyesi çalışanlar, 'mobbinge geçit yok', 'yargı çalışanları havuz ve nöbet ücreti istiyor' ve 'fazla mesai lütuf değil haktır" dövizleri taşıdı.

Mehteran takımının çeşitli marşlarla eşlik ettiği eylemde konuşan Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gökhan Özkan, "Mehteran yürüyüş tarzını bilirsiniz, iki ileri bir geri. Ama yargı çalışanlarının hakkı hukuku iki geri bir ileri. Sayın Bakana Osmanlı Adaleti'ni getirelim istedik" dedi.

Sendikalarının geçen yıl kurulduğunu hatırlatan Özkan, "Katılımcı Büro Sen gerçek manada sendikacılık yapmaya çalışan bir sendika. İdeolojik sendikacılık yapmayan, siyasi argümanları kullanmayan, hiçbir siyasi partiye, cemaate ve de hiçbir oluşuma sırtını dayamadan gücünü sizlerden alma gayretinde olan bir sendika" dedi.

Hakim ve savcılara yapılacağı söylenen bin 155 TL'lik zamma da değinen Özkan, "Hali hazırda hakim ve savcılarımızın maaşlarının ve özlük haklarının Avrupa standartlarında olmasını zaten istiyoruz. Ancak bizim ikinci bir isteğimiz de biz yargı personelinin maaşlarının ve diğer haklarının da en azından insanca yaşama sınırında olmasını temenni ediyoruz. Bin 155 TL'lik seyyanen zam bizi üzmemiş, ancak yıllara yayılmış ve kronik hal almış yargı personelinin maaşlarının iyileştirilmesinde neden bu kadar aceleci davranmadığı hususunda derin üzüntüye sevk etmiştir" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Çalışanlarından Mehteranlı Maaş Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement