Adliye Önünde Bekleyen Asker Yakınları Konuştu - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Bekleyen Asker Yakınları Konuştu

Adliye Önünde Bekleyen Asker Yakınları Konuştu

Darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra emniyette tutulan askerlerden bir bölümü, sabah saatlerinden itibaren belediye otobüsleriyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmeye başladı.

18.07.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra emniyette tutulan askerlerden bir bölümü, sabah saatlerinden itibaren belediye otobüsleriyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmeye başladı. Askerlerin adliyede sorguları sürerken yakınları da adliye önünde toplandı.

TATBİKAT İÇİN GÖTÜRÜYORUZ DEMİŞLER

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındığı belirtilen Hava Harp Okulu 4. Sınıf öğrencisi Ali Orhan Şentürk'ün annesi Şahander Şentürk, 'Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Oğlum Hava Harp Okulunda öğrenci. Yalova'da kamptaydılar. Babasını aradı, 'Bizi tatbikat için Sabiha Gökçen Havalimanı'na götürdüler' demiş. Başka bir şey bilmiyoruz" dedi.

Şentürk'ün ablası ise, 'Devlet büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan gerçekleri görüp onların suçsuz olduklarını görüp, gerçek suçluları yakalayacaklarına inanıyorum. Hepsinin yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Ali Osman Şentürk'ün dedesi Cengiz Şentürk, kendilerine emniyetten tutuklandığında bilgi geldiğini ve daha sonra kimseden bilgi alamadıklarını söyleyerek, 'Bizim çocuklarımız terörist değil. Biz onları Hava Harp Okulu'na vatana millete hayırlı evlatlar olsun, diye gönderdik. Subayları onların elline silah verip götürmüşler" dedi.

HUKUKİ OLARAK HAKKIMIZI BİLE KULLANAMIYORUZ

Hava Harp Okulu öğrencisi Umut Şahin'in ağabeyi Halil Şahin kimseden bilgi alamadıklarını belirterek, 'Kimse bize bilgi vermiyor. 8 yıldır bu çocuklar bu vatana emanet edildi. Yalova'ya kampa götürmüşler. Her yıl rutin yapılan bir şey. Bu sıra dışı bir şey değil. Biz bilgi almaya çalışıyoruz. Polis bize vatan haini muamelesi yapıyor. Herkes vatan haini mi oldu şimdi' Bu çocukların suçu ne? Bunların başındaki binbaşı Yalova'da otobüse bindiriyor. Gittikleri yerde otobüsten iner inmez binbaşı ateş etmeye başlıyor. Bunlara da emir veriyor. Çocuklar 'ateş etmeyiz' diyor. Daha sonra çocuklar 'biz polise ateş etmek istemiyoruz' diyerek teslim oluyorlar. Olup biten şey bu. 3 günden beri hiçbir haber alamıyoruz. Sağlıklı olup olmadıklarından bile haber alamıyoruz. Hukuki olarak hakkımızı kullanamıyoruz. Avukat bile kabul etmiyorlar" diye konuştu.

BURADA OLUP OLMADĞINI BİLE BİLMİYORUM

Hava Harp Okulu 2. Sınıf öğrencisi Yavuz Ersöz'ün babası da ? Bize emniyetten telefon geldi. 'Çocuğunuz Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, durumu iyi' diye. Oraya gittik bilgi vermediler. Buraya geldik bilgi alamıyoruz. Burada olup olmadığını da bilmiyoruzö diye konuştu. Ailelerin adliye önünde bekleyişi sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Bekleyen Asker Yakınları Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement