Adliye Önünde Eylem Yapan Köylülere Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Eylem Yapan Köylülere Polis Müdahalesi

Adliye Önünde Eylem Yapan Köylülere Polis Müdahalesi

Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Ömerler'de bir köylünün köye ait mera arazisini sürdüğü gerekçesiyle Adliye önünde protesto eylemi yapan 100 kadar köylüyü polis biber gazı sıkarak dağıttı.

20.11.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Ömerler'de bir köylünün köye ait mera arazisini sürdüğü gerekçesiyle Adliye önünde protesto eylemi yapan 100 kadar köylüyü polis biber gazı sıkarak dağıttı.

Ömerler'de bir çiftçinin köye ait meraları sürdüğü iddiası nedeniyle köylüler adliye önünde protesto gösterisi yaptı. Polatlı Adliyesi önünde toplanan sayıları 100'ü bulan köy halkı, 'Mera teröristini durdurun bu işin sonu kötü olacak', 'Mera teröristlerini durdurun, yoksa biz durduracağız', 'Devlet baba harman yerlerimizi, hayvan sulama yerlerimizi, atalarımızdan kalan eski evlerimizin yerlerini sürüp eken şahısları acele durdurun. Bu işin sonu kötü olacak', '7 yıldır meramıza tecavüz eden bu şahsı neden cezalandırmıyorsunuz' yazılı dövizler açtı.

Ömerler Muhtarı Nurullah Öz de yaptığı basın açıklamasında, "Polatlı ilçesi Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlanmadan önce söz konusu mera süren şahsı şikayet ettik. Ancak 30 Mart 2014 tarihinde Polatlı Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlanmasıyla köylerimiz mahalle statüsü aldı. Söz konusu mera arazileri de belediyeye geçmesi nedeniyle dava yeniden ele alınacağı bize iletildi. Devlet yetkililerimizin bu işe çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu sırada adliye önüne gelen polis ekipleri, köylülerin herhangi bir aşırılığa kaçmadan protesto olayını sona erdirerek dağılmalarını istedi.

Köylüler, arazilerini süren kişinin yakınını adliye önünde görünce bu kişiye saldırdı. Polis ekipleri köylüleri biber gazı sıkarak güçlükle sakinleştirerek dağıttı. Kısa süreli arbede takviye polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle sona erdi ve köylüler dağıldı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Eylem Yapan Köylülere Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement