Son dakika Protesto haberleri, Protesto son dakika, son dakika Protesto

Son Dakika Protesto Haberleri

  • İsrail'de Harediler Zorunlu Askerlik Hizmetine Karşı Protesto Etti
    21:58 İsrail'de Harediler Zorunlu Askerlik Hizmetine Karşı Protesto Etti

    İsrail'de zorunlu askerlik hizmetine karşı çıkan ultra Ortodoks Yahudiler (Harediler), Batı Kudüs'te kentin işlek noktalarından birinde yol kapatarak protesto gösterisi yaptı. Protestoda Harediler, askerliğe karşı sloganlar atarak dans etti. İsrail polisi ile arbede yaşandı.

  • Gaziantep'te köylüler mera alanının kamulaştırılmasını protesto etti
    16:32 Gaziantep'te köylüler mera alanının kamulaştırılmasını protesto etti

    Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde Büyükkarakuyu köylüleri, 1090 dönümlük mera alanının kamulaştırılmasını protesto etti. Köylüler, mera alanının satılmasının çiftçilik ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • İstanbul Enerji A.Ş. İşçileri Maaş Zammı Taleplerini Protesto Etti
    14:10 İstanbul Enerji A.Ş. İşçileri Maaş Zammı Taleplerini Protesto Etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş'de çalışan işçiler, maaş zammı taleplerinin yerine getirilmemesini protesto etti. İşçiler, İBB binası önünde toplanarak slogan attı. Polis ve zabıta ekipleri müdahale etti. İşçiler adına açıklama yapan Süleyman Keskin, İBB yönetiminin kendilerini oyaladığını belirtti. İşçiler, belediye binasının karşısındaki parkta oturma eylemi gerçekleştirdi.

  • Bakan Özhaseki: 'Hangi partili belediye başkanı olursa olsun eğer kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa lütfen gelsin, sonuna kadar kapımız açık'
    17 Mar Bakan Özhaseki: "Hangi partili belediye başkanı olursa olsun eğer kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa lütfen gelsin, sonuna kadar kapımız açık"

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hangi partili belediye başkanı olursa olsun eğer kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa lütfen gelsin, sonuna kadar kapımız açık. Elinden tutacağım, yanında duracağım, para verilmesi icap ediyorsa para vereceğim.

  • Muğla'da Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı büyük buluşma düzenlendi
    17 Mar Muğla'da Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı büyük buluşma düzenlendi

    Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı'nda ağaçların katledilmesine ve her gün dinamit patlatılmasına karşı İkizköylüler ve yaşam savunucuları, 'Akbelen'de Büyük Buluşma' düzenledi. CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, 'İki yıldır ağaçlara sarılan insanları görmeyenler, seçimlerden hemen önce çevre mücadelecisi kesildiler.' dedi.

  • Gaziantep'te Meraların Satılmasına Tepki
    17 Mar Gaziantep'te Meraların Satılmasına Tepki

    Gaziantep'in Yavuzeli ilçesine bağlı Büyükkarakuyu Mahallesi sakinleri, kırsal alandaki meraların satıldığını iddia ederek protesto yürüyüşü düzenledi. Mahalle sakinleri, meraların fabrika yapılacağı bahanesiyle satıldığını öne sürerek kararın iptal edilmesini talep etti.

  • Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    17 Mar Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edilerek, derhal ateşkes çağrısında bulunuldu. Göstericiler, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek soykırım işlediğini belirterek, saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Belçika Başbakanı ve diğer liderler İsrail'e verdikleri destek nedeniyle protesto edildi.

  • Putin Karşıtı Protesto Berlin'de
    17 Mar Putin Karşıtı Protesto Berlin'de

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Rus Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Eylemciler, Rusya'daki devlet başkanlığı seçimi için oy kullanılan Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği önünde toplandı. Yaklaşık 800 kişi, Putin için oy kullanılmasını protesto etti. Putin karşıtı pankartlar taşıyan eylemciler, 'Putin'i durdurun, savaşı, yalanları ve baskıyı durdurun' sloganları attı. Hapishanede ölen Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya da göstericilere destek verdi. Navalnaya, sosyal medyada yaptığı açıklamada, seçmenlere Rusya başkanlık seçimini sabote etme çağrısında bulunmuştu. Cuma günü başlayan ve bugün sona erecek seçimler için oy kullanmak isteyen Rus vatandaşları, Berlin'deki büyükelçilik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

  • Edirne Bisiklet Kulübü Tıp Bayramı kutlamaları düzenledi
    17 Mar Edirne Bisiklet Kulübü Tıp Bayramı kutlamaları düzenledi

    Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında bisiklet turu düzenledi. Kulübün başkan yardımcısı Mustafa Kurt, bisiklet sevdalılarının sağlıklarını korumak için sürüş yaptığını belirtti. Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto ettiklerini ifade etti. Tur, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği önünden başlayıp Pazarkule Sınır Kapısı'nda sona erdi. Keşan'da ise Trafik Eğitim Parkı ve Acil Durum ve Afet Yönetim Merkezi törenle açıldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, merkezin açılışında afetlere karşı önlem almanın önemini vurguladı ve parkın öğrenciler ve gençler için eğlenceli bir öğrenme alanı olmasını diledi.

  • İstanbul'da Ruslar Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Oy Kullandı
    17 Mar İstanbul'da Ruslar Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Oy Kullandı

    İstanbul'da bulunan Rus vatandaşları, Rusya'nın Beyoğlu'ndaki İstanbul Başkonsolosluğu'nda devlet başkanlığı seçimi için oy kullandı. Seçim merkezine gelen Ruslar, İstiklal Caddesi'nde yoğunluk oluşturdu. Oy kullanma sırasında bir kadın, pasaportunu yakarak Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı protesto etti ve polis tarafından gözaltına alındı. Başka bir seçmen ise yanında Sibirya kurdu ile oy kullanmaya geldi.

  • İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi
    17 Mar İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi

    Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken genel seçim talebiyle protesto düzenledi. Protestocular, hükümetin yargı düzenlemelerine karşı sembolleşen Kaplan Caddesi'nde bir araya geldi. Protestoda Başbakan Netanyahu ve hükümetine karşı pankartlar ve sloganlar taşındı. Polis, göstericileri engellemeye çalışırken güç kullandı ve birçok protestocu gözaltına alındı. Protestocular ayrıca Savunma Bakanlığı önünde ateş yaktı ve Tel Aviv'in merkezindeki Ayalon Otoyolu'nda trafiği kapattı. Ayrıca Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları da hükümete çağrı yaparak protesto düzenledi.

  • Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi
    16 Mar Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Çeşitli Filistinli grupların organize ettiği gösteride, çok sayıda kişi bir araya geldi. Göstericiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için döviz ve pankartlar taşıdı. Ayrıca, bazı göstericiler Gazze'deki açlığa dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak tava, bebek ve un torbalarıyla eyleme katıldı. Polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteri, Hermann Meydanı'nda yapılan konuşmalarla sona erdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konuşması Sırasında Provokasyon Girişimi
    16 Mar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konuşması Sırasında Provokasyon Girişimi

    Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının açılış töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında Kuran'ı Kerim'i havaya kaldırarak provokasyon girişiminde bulunan B.K. adlı kişinin geçmişteki suçları ve tutukluluk süresi belirlendi. İstanbul Valiliği, yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel bağlantısına rastlanmadığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik Kur'an-ı Kerim'li protestoya soruşturma
    16 Mar İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik Kur'an-ı Kerim'li protestoya soruşturma

    İstanbul Valiliği, metro açılışında konuşan İmamoğlu'na bir kadının Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak protesto gösterisi düzenlediği olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü
    16 Mar İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

    İsviçre'nin Cenevre kentinde binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına tepki gösterirken, Gazze'deki kıtlık ve çocukların açlık nedeniyle ölmesine de tepki gösterdi. Eylemcilere çevredeki binalardan da destek geldi. Gösteri, yaklaşık 3 saat sürdü.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor
    16 Mar Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor

    Erzurum'da görevli hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 18 haftadır sessiz yürüyüşler düzenliyor. Sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Uzman Doktor Ahmet Kar, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını belirterek, Gazze'de yaşanan acıları göz ardı etmememiz gerektiğini vurguladı.

  • Ukrayna Vatandaşları Mariupol Saldırısını Protesto Etti
    16 Mar Ukrayna Vatandaşları Mariupol Saldırısını Protesto Etti

    Beyoğlu'nda toplanan Ukrayna vatandaşları, Mariupol'de sığınak olarak kullanılan tiyatro binasına yönelik yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının yıl dönümünde protesto gösterisi düzenledi. Ukraynalılar, savaşta öldürülen çocuk ve asker fotoğraflarının yer aldığı pankartlar açtı ve bombalanan tiyatro binasının fotoğrafını sergiledi. Ukrayna Kültür Derneği üyesi Aliya Usenova, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini öne sürerek, Rusya'nın işgal ve saldırılarına son vermesi gerektiğini belirtti.

  • Türkevi Önünde İstanbul Sözleşmesi Protestosu
    16 Mar Türkevi Önünde İstanbul Sözleşmesi Protestosu

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Kadının Statüsü Komisyonu'nun 68. Oturumuna Türkiye'den katılan kadın dernekleri New York'ta bulunan Türkevi'nin önünde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun da katıldığı eylemde kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yıllardır mücadele veren feminist katılımcılar hep birlikte 'Vazgeçmiyoruz' sloganı attı. Katılımcılar, Türkevi'nin kapısına 'İstanbul Sözleşmesi bizim' yazılı maskeleri taktı.

  • İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi
    16 Mar İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi

    İstanbul'da, çeşitli hastanelerde görev yapan doktor, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?
    16 Mar Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?

    Türkiye'de Süper Lig'in bitimine 8 hafta kala futbol dünyasında en çok konuşulan kesimlerden biri de hakemler.

  • Sakarya'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Etti
    16 Mar Sakarya'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Etti

    Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Adapazarı ilçesindeki Tozlu Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek bu hafta da toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları dövizlerin yanı sıra Türk ve Filistin bayrakları ile Adapazarı Kültür Merkezi'ne yürüdü. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli Mohammed Al Tamimi, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi ve İsrail'in Filistin'de devam eden işgal ve zulmünün soykırım boyutuna ulaştığını dile getirdi. Tamimi, Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahının 'boykot' olduğunu belirterek, sağlık çalışanları olarak Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını ve gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Hekim ve Tıp Fakültesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti
    16 Mar Afyonkarahisar'da Hekim ve Tıp Fakültesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

    Afyonkarahisar'da hekim ve tıp fakültesi öğrencileri, terörü ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. İmaret Camisi'nin bahçesinde bir araya gelen grup, Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine pankartlar taşıyarak Zafer Meydanı'na yürüdü. Grup adına açıklama yapan Hüseyin Kayabaş, İsrail'in Filistin'de sistematik işgal ve zulmünü sürdürdüğünü belirterek, insani yardımların engellendiğini ve dünya zalimlerinin Filistin'e karşı birleştiğini ifade etti. Kayabaş, vicdan sahiplerinin en büyük silahının boykot olduğunu vurguladı.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    16 Mar Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Sakarya'da Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplandı. Sakarya Merhamet Gönüllüleri Derneği adına konuşan Bayram Yılmaz, diplomatik girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve İsrail'in katliamına devam ettiğini belirtti. Yılmaz, uluslararası hukuka uymayan ülkelerin yardım adı altında yaptıklarının anlamsız olduğunu vurguladı.

  • Güney Kore'de tıp profesörleri istifa kararı aldı
    16 Mar Güney Kore'de tıp profesörleri istifa kararı aldı

    Güney Kore'de çok sayıda tıp profesörü, kontenjanların artırılmasını protesto eden stajyer doktorlar konusunda hükümetin çözüm bulmasını sağlamak amacıyla 25 Mart'tan itibaren istifalarını sunmaya karar verdi.

  • Slovakya'da muhalefetten basın özgürlüğü protestosu
    16 Mar Slovakya'da muhalefetten basın özgürlüğü protestosu

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde düzenlenen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Muhalefet, hükümetin medyayı kontrol etmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi
    15 Mar Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya (PS) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde gerçekleşen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu (RTVS) siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Protestoya destek verenler, hükümetin medyayı kendi sözcüsü haline getirmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    15 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sivil toplum, büyük bir Filistin duyarlılığı, Gazze'deki katliama, soykırıma karşı büyük bir insanlık destanı yazdı.

  • Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar
    15 Mar Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar

    Rusya'da sabah saatlerinde başlayan devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemi sürerken başkent Moskova'da, Karaçay-Çerkes Cumhuriyetinde ve Rostov'da oy kullandıkları sandığa boya döken 3 kişi gözaltına alındı. Moskova'da bir oy verme kabini ateşe verilirken, St. Petersburg'ta ise oy verme merkezine molotofkokteyli atıldı. Öte yandan muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın geçtiğimiz günlerdeki ölümü, ülkedeki muhalif kesim tarafından protesto edilmişti.

  • Yalova'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi
    15 Mar Yalova'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi

    Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi. Yalova Merkez Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrasında İsrail protesto edildi ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Ürdünlüler İsrail'in Gazze ablukasını protesto etti
    15 Mar Ürdünlüler İsrail'in Gazze ablukasını protesto etti

    Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın son bulması talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, İsrail'in saldırılarını kınayarak Hamas ve diğer direniş gruplarına destek mesajı verdi. İsrail'in saldırıları sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve sivil altyapı tahrip oldu.

  • Yalova'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    15 Mar Yalova'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER) tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi. Yalova Merkez Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrasında İsrail protesto edildi ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Kamu Emekçileri, Giyim Yardımının Gasp Edilmesini Protesto Etti
    15 Mar Kamu Emekçileri, Giyim Yardımının Gasp Edilmesini Protesto Etti

    Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORKAM SEN), Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyesi işçiler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın giyim yardımı yapılmamasını protesto etti. Sendika temsilcileri, gasp edilen haklarını geri istediklerini ve emekçilerin cebinden el çekilmesini talep etti.

  • Hizmet-İş Sendikası, İETT şoförünün saldırıya uğramasını protesto etti
    15 Mar Hizmet-İş Sendikası, İETT şoförünün saldırıya uğramasını protesto etti

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, İETT otobüsü şoförünün Başakşehir'de trafikte tartıştığı baba ve oğlu tarafından uğradığı bıçaklı saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. Sendika başkanı, saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı alması için hukuk mücadelesi başlattıklarını belirtti. Şoförün tedavisi devam ederken, sendika yetkilileri İETT ile görüşmelerini sürdüreceklerini ifade etti.

  • İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, AKP'li belediyenin sattığı gayrimenkulleri protesto etti
    15 Mar İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, AKP'li belediyenin sattığı gayrimenkulleri protesto etti

    İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar, AKP'li belediyenin son 10 yılda sattığı tüm gayrimenkul ve arazilerin listesini vinçlerle, Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın önüne astı. Uçar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını ve satışları eleştirerek, göreve gelmesi durumunda Erzurum halkının haklarını koruyacağını belirtti.

  • Denizli'de Tıp Bayramı Kutlamaları Gerçekleştirildi
    15 Mar Denizli'de Tıp Bayramı Kutlamaları Gerçekleştirildi

    Denizli'de Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı. Törende konuşan sağlık çalışanları, mesleklerinin önemine vurgu yaparak, sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekti.

  • Rusya'da 3 gün sürecek olan seçim süreci başladı
    15 Mar Rusya'da 3 gün sürecek olan seçim süreci başladı

    Rusya'da 15-17 Mart'ta gerçekleşecek olan seçimlerde Vladimir Putin'in zaferi bekleniyor. Kremlin, seçimin yüksek katılım ve destekle sonuçlanmasını hedefliyor. Seçim sonucu, Putin'in meşruiyetini ve popülerliğini gösterecek. Ancak düşük katılım, Putin'e olan desteğin zayıfladığına işaret edebilir ve devletin kontrolünün daha da sıkılaşmasına neden olabilir.

  • Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırp dinarı kullanımını yasaklayan yönetmeliği görüşmek üzere ABD'li yetkiliyle bir araya geldi
    14 Mar Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırp dinarı kullanımını yasaklayan yönetmeliği görüşmek üzere ABD'li yetkiliyle bir araya geldi

    Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova Merkez Bankası'nın Sırp dinarı kullanımını yasaklayan yeni yönetmeliğini ABD Temsilcisi Gabriel Escobar ile görüştü. Escobar, Kurti'nin önerilerini dikkate alacağını belirtti. Escobar ayrıca, BQK'nın kararının Kosova'daki Sırplar için sıkıntı yarattığını ve ABD'nin endişeli olduğunu ifade etti. Sırbistan ile diyalog sürecinde esneklik beklediğini de sözlerine ekledi.

  • Birlik ve Dayanışma Sendikası Atatürk'ün huzurunda çelenk bıraktı
    14 Mar Birlik ve Dayanışma Sendikası Atatürk'ün huzurunda çelenk bıraktı

    Birlik ve Dayanışma Sendikası, kuruluşunun 10. yıldönümü ve 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de Atatürk'ün manevi huzuruna çıkarak, mozoleye çelenk bıraktı. Sendika Başkanı Derya Mengücük, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirerek, sağlık sisteminin ticari ve siyasi kaygıları önceleyen, çalışanını korumayan, toplum sağlığını önemsemeyen yöntemlerle sağlığın olamayacağını vurguladı.

  • ESOGÜ Tıp Fakültesi'nden 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği
    14 Mar ESOGÜ Tıp Fakültesi'nden 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığının düzenlediği 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

  • Sağlık Emekçileri Çalışma Koşullarının Yetersiz Olduğunu İfade Ediyor
    14 Mar Sağlık Emekçileri Çalışma Koşullarının Yetersiz Olduğunu İfade Ediyor

    Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin bu 14 Mart Tıp Bayramı'nda da çalışma koşullarının yetersiz olduğunu ve özlük haklarının gasp edildiğini ifade etti. Uğur, Sağlık Bakanlığı'na sağlık emekçilerinin maaşlarına artış ve sağlıkta şiddeti önlemek için etkili yasa çıkarma çağrısı yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının çalışma koşulları elverişsizdir ve sağlıkta şiddetle karşı karşıya kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarının yarısından fazlası iş yükünün fazla olması nedeniyle istifa etmeyi düşünmektedir. Genel Sağlık İş, Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesini ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmektedir.

  • San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda Gazze protestosu
    14 Mar San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda Gazze protestosu

    Gazze'de ateşkes talep eden ve ABD'nin İsrail'e yönelik askeri yardımlarına son vermesini isteyen yüzlerce savaş karşıtı, San Francisco Uluslararası Havaalanı'nda protesto gösterisi düzenledi. Dış hatlar terminali girişini geçici olarak kapatan grup, yetkilileri barış için harekete geçmeye çağırdı.

  • San Francisco Uluslararası Havaalanı'nda Gazze Protestosu
    14 Mar San Francisco Uluslararası Havaalanı'nda Gazze Protestosu

    Gazze'deki saldırıları durdurmak ve ABD'nin İsrail'e askeri yardımlarını sonlandırmak isteyen savaş karşıtı grup, San Francisco Uluslararası Havaalanı'nda protesto gösterisi düzenledi. Dış hatlar terminali girişini geçici olarak kapatan grup, barış çağrısında bulundu.

  • Gazze'deki İsrailli Esirlerin Yakınları İsrail Meclisi Önünde Gösteri Düzenledi
    13 Mar Gazze'deki İsrailli Esirlerin Yakınları İsrail Meclisi Önünde Gösteri Düzenledi

    Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları, Hamas'ın elindeki esirlerin bir an önce evlerine dönmesi talebiyle İsrail Meclisi (Knesset) önünde gösteri düzenledi. Protestocular, esir takası anlaşmasının bir an önce yapılması ve devam eden savaşın durması gerektiği yönünde taleplerini dile getirdi. Gösteri alanında dünya benzeri bir görüntü oluşturmak için yüzlerce metre uzunluğunda kalın ipler kullanıldı. Protestocular, hükümeti esir takasının gerçekleşmemesi konusunda suçladı ve esirlerin en kısa sürede serbest bırakılması için mücadele edeceklerini belirtti.

  • Altındağ Belediyesi İşçileri Geriye Dönük Ödemeleri İçin Protesto Etti
    13 Mar Altındağ Belediyesi İşçileri Geriye Dönük Ödemeleri İçin Protesto Etti

    Altındağ Belediyesinde çalışan HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi işçiler, geriye dönük ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle belediye önünde toplanarak yaşadıkları haksızlıkları protesto etti. İşçiler, TİS'in yürürlüğe girmesinin ardından geriye dönük ödemelerinin yapılmadığını iddia etti ve belediye yetkililerine tepki gösterdi.

  • Bakan Tunç'tan kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlu için verilen tahliye kararına ilk yorum
    13 Mar Bakan Tunç'tan kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlu için verilen tahliye kararına ilk yorum

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kedi Eros'u asansörde vahşice öldüren İbrahim Keloğlan için verilen tahliye kararını değerlendirdi. Bakan Tunç, "Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır" dedi.

  • Mahkemenin İbrahim Keloğlan için verdiği tahliye kararı adliye koridorlarını karıştırdı
    13 Mar Mahkemenin İbrahim Keloğlan için verdiği tahliye kararı adliye koridorlarını karıştırdı

    Kedi Eros'u asansörde vahşice öldüren İbrahim Keloğlan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken adliye koridorlarında bekleyen kalabalık grup kararı "Katil dışarıda" sloganları ve alkışlarla protesto etti.

  • Sivas'ta 2023 yılında 920 senede protesto çekildi
    13 Mar Sivas'ta 2023 yılında 920 senede protesto çekildi

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, geçtiğimiz yıl zamanında ödenmediği için protesto çekilen senet sayılarını ve tutarlarını açıkladı.

  • İngiltere'de medeni haklarla ilgili adımlar eleştiriliyor
    13 Mar İngiltere'de medeni haklarla ilgili adımlar eleştiriliyor

    İngiltere'de hükümetin medeni haklarla ilgili son bir yılda attığı adımları "halkla bağın kopması" olarak nitelendiren insan hakları hukukçusu Conor Gearty, hükümetin Gazze eylemlerini engelleme isteğini, "Dikkatleri, hükümetin kısmen desteklediği konumun dehşetinden başka yöne çekmeye" bağladı.

  • DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi Üyeleri Düşük Emekli Maaşlarına Tepki Gösterdi
    13 Mar DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi Üyeleri Düşük Emekli Maaşlarına Tepki Gösterdi

    DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi üyeleri Gazi Müzesi önünde düşük emekli maaşları ve 3 bin lira bayram ikramiyesini protesto etti. Başkan Arif Kutlu, emeklilerin yaşamını idame ettirebilmeleri için yeterli ücret talep etti ve emeklilikte insan onuruna yakışır bir yaşam istediklerini belirtti.

  • Filistinli çocuklardan İsrail'e boş tabaklı protesto: Soykırımı durdurun
    13 Mar Filistinli çocuklardan İsrail'e boş tabaklı protesto: Soykırımı durdurun

    Gazze'nin kuzeyindeki eş-Şati Mülteci Kampı'nda toplanan Filistinli çocuklar, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren yoğun saldırıları ve işgali nedeniyle yaşanan gıda kıtlığını protesto etti. Çocuklar, saldırıların durdurulmasını talep etti ve 'çocuklar açlık yüzünden ölüyor', 'soykırımı durdurun' ve 'yeter, yardım edin' yazılı dövizler ve boş tabaklar taşıdı.

  • Oyuncu Emre Kınay'ın İstanbul trafiği isyanı: Seçime de sandığa da gitmiyorum
    12 Mar Oyuncu Emre Kınay'ın İstanbul trafiği isyanı: Seçime de sandığa da gitmiyorum

    Oyuncu Emre Kınay, trafik sebebiyle 1 buçuk saatte 700 metre ilerideki evine gidemediğini ifade ederek isyan etti. Sosyal medyada canlı yayın açan ünlü oyuncu, ''Ben çıldırmayayım da kim çıldırsın! İstanbullu zaten susmuş artık her b.ka. Seçime de gitmiyorum, sandığa da gitmiyorum, hiçbir b.ka da gitmiyorum! Herkesi de protesto etmeye çağırıyorum!'' diye haykırdı.

  • Balıkçı Kenan'dan İmamoğlu'na pankartlı protesto
    12 Mar Balıkçı Kenan'dan İmamoğlu'na pankartlı protesto

    İstanbul'da Balıkçı Kenan olarak bilinen Kenan Balcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde iş yerinin yanındaki tapulu arazisini hukuksuz şekilde işgal ettiğini iddia etti. Balcı, arazisinin yanındaki iş yerine pankartlar asarak İmamoğlu'nu protesto etti.

  • Filistin Eriha kasabası, kendini yakan ABD askerine cadde adını verdi
    12 Mar Filistin Eriha kasabası, kendini yakan ABD askerine cadde adını verdi

    Filistin Eriha kasabası belediyesi, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etmek için kendini yakan ABD askeri Aaron Bushnell'in adını bir caddeye verdi. Jericho belediye başkanı, Bushnell'in Filistinliler için her şeyini feda ettiğini söyledi. Bushnell, İsrail büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vererek Amerika'nın İsrail'e verdiği desteği protesto etti. Protestosu canlı olarak yayınlanırken hayatını kaybetti.

  • Türk demokrasisine ikinci darbe: 12 Mart 1971 Muhtırası
    12 Mar Türk demokrasisine ikinci darbe: 12 Mart 1971 Muhtırası

    Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç ve kuvvet komutanlarının imzasını taşıyan 12 Mart 1971 Muhtırası, Türk demokrasisine ikinci darbeyi yapmıştır. 1960 darbesinden 11 yıl sonra gerçekleşen bu müdahale, ülkede çalkantılı bir sürecin başlamasına neden olmuştur. Muhtıra sonrasında başlayan operasyonlar ve baskılar, temel hak ve özgürlüklerin ağır şekilde ihlal edildiği bir döneme yol açmıştır.

  • Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?
    12 Mar Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?

    University of York'ta doktora çalışmalarına devam eden Burak Çalışkan, Başbakan Paşinyan yönetimindeki Ermenistan'ın pragmatik dış politika açılımlarını AA Analiz için kaleme aldı.

  • Gazze için kendini yakan Amerikalı askerin adı Filistin'de bir sokağa verildi
    11 Mar Gazze için kendini yakan Amerikalı askerin adı Filistin'de bir sokağa verildi

    İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde, ABD ordusunun İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ortak olmayacağını söyleyerek kendisini yakan ve hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell'in adı verilen bir sokak açıldı. Eriha Belediye Başkanı Abdul Karim Sidr, Bushnell'in Filistin için her şeyini feda ettiğini belirtti. Bushnell'in kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Yasa dışı yerleşimlerde Filistin mülkleri satılıyor
    11 Mar İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Yasa dışı yerleşimlerde Filistin mülkleri satılıyor

    Soykırımla yargılanan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 5 aydan fazla bir süredir devam ederken ABD ve Kanada'daki bazı sinagoglarda, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu işgal altındaki topraklarda Filistinlilere ait gayrimenkullerin satılması için toplantılar düzenlenmesine...

  • Kumbaracı4 Sanat Galerisi Gazze'ye Yardım İçin 17 Milyon Lira Topladı
    11 Mar Kumbaracı4 Sanat Galerisi Gazze'ye Yardım İçin 17 Milyon Lira Topladı

    Kumbaracı4 Sanat Galerisi kurucusu Ebubekir Mete, Gazze'ye yardım için düzenlediği çevrim içi müzayedelerde 17 milyon lira topladı. Toplanan parayı yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'deki mazlumlara ulaştıran Mete, fikrin nasıl ortaya çıktığını ve müzayede sürecini anlattı. Mete, Gazze'deki mazlumlara yardım etmenin bir mecburiyet olduğunu vurgulayarak, herkesi duyarlı olmaya davet etti.

  • TCDD Balıkesir Emekliler Derneği Genel Kurulunda Başkanlık Seçimi Yapıldı
    11 Mar TCDD Balıkesir Emekliler Derneği Genel Kurulunda Başkanlık Seçimi Yapıldı

    TCDD Balıkesir Emekliler Derneği yıllık olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Dernek Başkanlığına 4. kez Kutbi Çanak seçildi. Seçim sonrası Başkan Çanak, üyelere hitaben yaptığı konuşmada emekliler için yapacakları çalışmalardan bahsetti. Ayrıca, TCDD Emeklileri ve Mensupları Sosyal Yardım Derneği Genel Başkanı Orhan Altuğ, emekli memurların hakları için mücadele ettiklerini ve permi hakkının geri verilmesini istediklerini belirtti.

  • Oscar Ödülleri: Hollywood'un En Büyük Gecesinden Altı İyi An
    11 Mar Oscar Ödülleri: Hollywood'un En Büyük Gecesinden Altı İyi An

    Bu yılki Oscar ödülleri, cazibe, gözyaşı ve sürpriz bir çıplak performansa sahne oldu. Ryan Gosling'in Barbie filmindeki şarkı performansı, Jimmy Kimmel'ın dördüncü sunuşu, İsrail-Gazze savaşı protestoları, Da'Vine Joy Randolph'ın duygusal konuşması, John Cena'nın çıplak sahne performansı ve en iyi yardımcı köpek ödülü gibi anlar geceye damga vurdu.

  • ABD'deki sinagogda Filistinlilere ait gayrimenkul satışı protesto edildi
    11 Mar ABD'deki sinagogda Filistinlilere ait gayrimenkul satışı protesto edildi

    ABD'nin New Jersey eyaletindeki bir sinagogda, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu alanlardan Filistinlilere ait gayrimenkullerin satılması için yapılan toplantı protesto edildi. Teaneck şehrinde bulunan Keter Torah Sinagogu önünde toplanan yüzlerce gösterici, Filistin bayrakları ve pankartlarla tepki gösterdi. Göstericiler, satışların durdurulmasını ve yasa dışı yerleşimlerin sona ermesini talep etti.

  • Frankfurt'ta Ramazan Ayı Kutlamaları
    10 Mar Frankfurt'ta Ramazan Ayı Kutlamaları

    Almanya'nın Frankfurt kentindeki Fressgass Caddesi, Ramazan ayı için hilaller, yıldızlar ve kandillerle süslenerek aydınlatıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da protesto edildi.

  • Alanya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    10 Mar Alanya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Alanya Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Türk ve Filistin bayraklarıyla Hacet Meydanı'nda toplanan grup, İsrail'e karşı sloganlar attı. Platform adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık dışı suçlar işleyen bir terör örgütü olduğu vurgulandı. İsrail ile olan tüm ilişkilerin kesilmesi ve Gazze'ye acil yardım planının devreye girmesi gerektiği ifade edildi.

  • İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hollanda'da protestolarla karşılandı
    10 Mar İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hollanda'da protestolarla karşılandı

    Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Ulusal Holokost (Yahudi Soykırımı) Müzesi’nin açılışına katılan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yoğun protesto gösterileriyle karşılandı.

  • İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    10 Mar İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    İnsan ve Medeniyet Hareketi, İstanbul Platformu ve Gazze Dayanışma Platformunca düzenlenen protestoda vatandaşlar, İsrail'i protesto edip Filistin'e destek verdi. Grup, Hava Şehitlik Parkı'na yürüyerek Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu. Açıklamada Gazze'nin tarihin tanık olmadığı bir hırsla tırpanlandığı vurgulandı.

  • Bursa'da İsrail saldırılarına karşı basın açıklaması düzenlendi
    10 Mar Bursa'da İsrail saldırılarına karşı basın açıklaması düzenlendi

    Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından İsrail'in saldırılarına karşı acil ateşkes çağrısı yapmak ve Gazze halkına destek olmak amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Merinos Parkı'nda toplanan grup, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. Platform adına yapılan açıklamada, Gazze için dünyanın dört bir yanından feryatların yükseldiği ve yaşananların insanlık vicdanında derin yaralar açtığı vurgulandı. Ayrıca, Türkiyeli Müslümanlar olarak Filistin halkının özgürlük mücadelesinin arkasında olduklarını belirtildi.

  • Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü
    10 Mar Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü

    Başkentte, Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı sivil toplum kuruluşlarından (STK) bir grup, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye destek için ABD Büyükelçiliğine yürüdü. Gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti ve basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazze'de yaşanan vahşet ve ABD'nin İsrail'e destek sağlaması eleştirildi.

  • Van'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden vatandaşlar bir araya geldi
    10 Mar Van'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden vatandaşlar bir araya geldi

    Van'da, Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Filistin bayrakları, işgal altındaki Filistinlilerin fotoğraflarını taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı. Zeynep Çırpan, Gazze'deki insanların temel ihtiyaçlarından yoksun bırakıldığını belirterek, saldırılarda 9 bin Filistinli kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Muhammed Garip Cesur ise Gazze'de soykırımın devam ettiğini ve İsrail'in insanları katletmeye hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

  • Tekirdağ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    10 Mar Tekirdağ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Tekirdağ'da Hasan Ali Yücel Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Mustafa Ammar Kılıç, Gazze'de İsrail'in soykırımının 156 gündür devam ettiğini belirterek, katliama dur denilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar konuşmanın ardından Filistin lehine slogan attı.

  • Erzurum'da İsrail saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüşte bir araya geldi
    10 Mar Erzurum'da İsrail saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüşte bir araya geldi

    Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Sağlık çalışanları, Lala Mustafa Paşa Camisi önünde toplanarak Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail'i kınayan dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in sistematik işgal politikasının şiddetini arttırdığı vurgulanarak Gazze halkına muzafferiyetler dileyen sağlık çalışanları, sessiz yürüyüşlerini her hafta kesintisiz olarak devam ettireceklerini belirtti.

  • İsrailliler, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi ve erken seçim talebiyle gösteri düzenledi
    09 Mar İsrailliler, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi ve erken seçim talebiyle gösteri düzenledi

    Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde binlerce gösterici toplandı. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçileri eleştiren pankart, afiş ve dövizler taşıdı. İsrail polisi, göstericilerin yolu kapatmaması için önlem aldı. Bir grup gösterici, polis engelini aşarak Tel Aviv'deki caddelerde yürümeye başladı. Diğer kentlerde de hükümet karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

  • Novi Pazar'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi
    09 Mar Novi Pazar'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi

    Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. En Nisa Derneği tarafından organize edilen protestoya yüzlerce kişi katıldı. Protestocular, beyaz üzerine kanı simgeleyen kırmızıya boyalı dövizlerle 'Özgür Gazze' yazısını oluşturdu. Dernek başkanı Azra Semsovic, İsrail'in Filistinlilere yaşattığı korkunç görüntülere tanık olduklarını belirterek, protestoların devam edeceğini vurguladı.

  • Paris'te Filistin Yanlıları İsrail'in Saldırılarına Karşı Gösteri Düzenledi
    09 Mar Paris'te Filistin Yanlıları İsrail'in Saldırılarına Karşı Gösteri Düzenledi

    Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin yanlıları, İsrail'in saldırılarını aylardır sürdürdüğü Gazze'deki 'soykırıma' karşı gösteri düzenledi. Paris'te ünlü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Filistin destekçileri, Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını talep etti. Muhalefetten Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, LFI Milletvekilleri David Guiraud, Carlos Martens Bilongo, Avrupa Parlamentosunda (AP) Sol Gruptan Fransız Milletvekili Manon Aubry'nin katıldığı gösteride, 'Gazze'deki soykırımı durdurun' çağrısı yapıldı.

  • Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencileri İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etti
    09 Mar Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencileri İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etti

    Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, terör, soykırım ve İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Eski Cami önünde bir araya gelen öğrenciler, ellerinde dövizler ve pankartlarla Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan öğrenciler, basın açıklaması yaparak insanlık dışı eylemlere karşı durduklarını belirtti.

  • Muş'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    09 Mar Muş'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Muş'ta, HÜDA PAR İl Başkanlığı ve Peygamber Sevdalıları Platformunca düzenlenen yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

  • İskoçya'da Filistin Destekçileri Gazze İçin Protesto Gösterisi Düzenledi
    09 Mar İskoçya'da Filistin Destekçileri Gazze İçin Protesto Gösterisi Düzenledi

    İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta toplanan Filistin destekçileri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombardımanına tepki göstermek ve acil ateşkes sağlanması için protesto gösterisi düzenledi. Gösteride çocuklar da Filistin için şarkılar söyledi. Filistin destekçileri, İngiltere hükümetine tepki göstererek kadın hakları savunucularının nerede olduğunu sordu.

  • Polonya Başbakanı Ukrayna tahılına sınırlama getirmeyecek
    09 Mar Polonya Başbakanı Ukrayna tahılına sınırlama getirmeyecek

    Polonya Başbakanı Donald Tusk, çiftçilerle gerçekleştirdiği görüşmede ülke sınırını Ukrayna tahılına kapatmayacaklarını, Polonyalı çiftçilerin elinde kalan tahılın ise Tarım Bakanlığı tarafından satın alınacağını söyledi. Başbakan ayrıca, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın esnetilmesi konusunda daha fazla müzakere yürüteceği taahhüdünde bulundu.

  • Saraybosna'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi
    09 Mar Saraybosna'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplandı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail terörizmini durdurmak ve Filistin'e özgürlük taleplerini dile getirdi. Ayrıca, İsrail'e destek veren ABD'ye de tepki gösterildi. Organizatörler, insanların zorlu koşullarla karşı karşıya olduğu Filistin'e dikkat çekmek ve acil ateşkes çağrısında bulunmak amacıyla bu protestoyu düzenlediklerini belirtti.

  • Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları İsrail'in saldırılarını protesto etti
    09 Mar Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları İsrail'in saldırılarını protesto etti

    Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

Advertisement