Adliyelerde Basın Sözcüsü Dönemi - Son Dakika
Yerel

Adliyelerde Basın Sözcüsü Dönemi

Adliyelerde Basın Sözcüsü Dönemi

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, adliyelerde basın sözcüsü tarafından basına bilgilendirme yapılacağını söyledi.

16.04.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, adliyelerde basın sözcüsü tarafından basına bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek ile yönetim kurulu üyeleri bir süre önce göreve başlayan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Özdilek, basın mensuplarının operasyonlar ve adli konulardaki haber takibi sırasındaki yaşadıkları sorunları dile getirdi. Başsavcı Akgün ise adliyelerde 'basın sözcülüğü' birimi noktasında eğitim çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. Bazı illerde pilot olarak devam eden uygulama kapsamında basın mensuplarına da semir verileceğini ifade eden Başsavcı Akgül, adli konulardaki bilgilerin tek bir kaynaktan sağlıklı bir şekilde basına ulaştırılacağını kaydetti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), alt yapısı hazırlanan proje kapsamında adliyelerde Avrupa ülkelerinde olduğu gibi basın sözcülüğü birimi ile soruşturma ve davaları takip eden muhabirlerin sağlıklı bilgi alması hedefleniyor.

Başsavcı Akgül'ü ziyaretlerinin ardından Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan'ı makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Erşan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tokat'a sağlık alanın da yapılan yatırımlarla il merkezi ve ilçelerin bir çoğunda hastanelerin yenilendiğinin altını çizen Erşan, iki ilçede ise yeni hastane çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adliyelerde Basın Sözcüsü Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement