Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın Temeli Atıldı

Bornova'yı Bayraklı kıyılarıyla buluşturacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı.

11.04.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova'yı Bayraklı kıyılarıyla buluşturacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında, 22,5 milyon lira maliyetle yaşama geçirilecek kavşağın 1 yılda tamamlanacağını açıkladı.

Homeros Bulvarı'nın ardından bu projenin de tamamlanmasıyla birlikte İzmir'in, tarihinde ilk kez 35 metre genişliğinde, her türlü donanına sahip 2 bulvara sahip olacağını kaydeden Kocaoğlu, inşaat çalışmaları ve kamulaştırmalar tamamlandığın proje maliyetinin 100 milyon liraya ulaşacağını kaydetti.

Yerel bir gazete tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve başkanını karalamaya yönelik planlı haberlerin yapıldığını savunan Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Cenazeye alınmayan gazetecilerle elini kolunu sallaya sallaya İzmir Büyükşehir Belediyesi binası koridorlarında gezen gazetecilerin akreditasyonu yok diye karıştırılmaya çalışılıyor. Hangi gazeteci İzmir Büyükşehir Belediyesine girmemiş? Hangi gazeteciye ambargo konulmuş, hangi gazeteciye sen buradan çık denmiş? Hem basın özgürlüğünü, hukuk sistemini kirletiyorsunuz hem de yaptığınız işi hiç alakası olmayan yerlere sıvamaya çalışıyorsunuz.Tutmaz, uğraşmayın, daha fazla küçülmeyin, ayıptır."

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve başkanına rüşvet, riyanın bulaşmayacağını söyleyen Kocaoğlu, "Adaletsizlik, ahlaksızlık, hırsızlık, soysuzluk, şerefsizlik bulaşmaz. Çok uğraştınız, çok kara çaldınız ama bulaşmaz. Bizim yolumuz insanlık, adalet, hizmet, insanı yüceltmek yolu" diye konuştu.

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı

Smyrna Meydanı'ndan Anadolu Caddesi'ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı'nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol'a kadar uzatılacak.  Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Azerbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin tümünü aşıp  Bornova ve Homeros Vadisi'ne kadar ulaşabilecek.

Yeni köprülü kavşak sayesinde, Bornova ve Bayraklı yönünden Konak ve Karşıyaka'ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. İhale kapsamında 1,5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi ile 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement