Adnan Menderes'in Ölüm Yıldönümü - Son Dakika
Politika

Adnan Menderes'in Ölüm Yıldönümü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Merhum Menderes, vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi olmuş, millet iradesini iktidara taşımıştır" dedi.

17.09.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adnan Menderes'in ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Merhum Menderes, vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi olmuş, millet iradesini iktidara taşımıştır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adnan Menderes'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Davutoğlu yayımladığı mesajda, "'Yeter söz milletindir' diyerek sessiz kalabalıkların sesi olan ve ülkemizdeki demokrasi mücadelesine öncülük yapan, eserleriyle olduğu kadar haksızca ve insafsızca idam edilmesiyle de milletimizin gönlünde ölümsüzleşen değerli devlet ve siyaset adamı Adnan Menderes'i vefat yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Merhum Menderes, vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi olmuş, millet iradesini iktidara taşımıştır. Yürüttüğü demokrasi mücadelesini hazmedemeyen malum vesayet odakları tarafından hukuk kurallarını ve toplum vicdanını hiçe sayan darbe mahkemelerinin kararıyla bundan 54 yıl önce, 17 Eylül 1961 günü idam edilen rahmetli Menderes, millet vicdanında bir demokrasi şehidi olarak yerini almıştır. Şehit Menderes ve arkadaşlarını idama gönderenler ise hiçbir zaman bu cinayetin vebalinden, bu utançtan kurtulamamışlardır. Ancak aziz milletimiz merhum Menderes ve birlikte şehadete yürüdüğü arkadaşlarına gönlünün en müstesna yerini ayırmıştır.

Merhumun milletle kurduğu gönül köprüsünü onun fani bedenini ortadan kaldırarak amaçlarına ulaşabileceklerini sananlar milletin iradesi karşısında hezimete uğramıştır" ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimiz, bu şehadetin acısını yarım asırdır yüreğinde taşıyarak vesayetçilere en asil, en çarpıcı cevabı vermiş, kendisine hizmet edenleri ise baş tacı etmiştir. 'Yeter söz milletindir' şiarıyla millet ruhunu şaha kaldıran Menderes'in yürüttüğü demokrasi ve kalkınma mücadelesi, milletimiz tarafından dün olduğu gibi bugün de büyük takdirle anılmaya devam etmektedir. Merhum Aziz Adnan Menderes'i ve merhum Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ı bu şükran ve minnet hisleriyle yad ediyor, manevi emanetlerine ilelebet milletçe sahip çıkmamızı Allah'tan niyaz ediyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adnan Menderes'in Ölüm Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement