Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Uğur Soğutma'yı Karşılıklı İşbirliği İçin Ziyaret Etti - Son Dakika
Basın Bültenleri

Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Uğur Soğutma'yı Karşılıklı İşbirliği İçin Ziyaret Etti

Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Uğur Soğutma\'yı Karşılıklı İşbirliği İçin Ziyaret Etti

Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Çengel öncülüğündeki akademisyenler, Nazilli Uğur Soğutma fabrikasını ziyaret etti.

12.06.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Çengel öncülüğündeki akademisyenler, Nazilli Uğur Soğutma fabrikasını ziyaret etti. Şirket ve ürünler hakkında firma yöneticilerinden bilgi alan heyeti temsilen Prof. Dr. Çengel, üniversite bünyesinde üretilen potansiyelin sanayiye aktarılabileceği alanlar konusunda işbirliği yapılabileceğine dikkat çekti. "Bilim ve bilgi üreten üniversiteler girişimci ve yenilikçi kurumlarla desteklenmelidir. Böylece ülke ekonomisi gelişecek, küresel prestijimiz yükselecek ve bu paydaşlar kalkınmada önemli rol oynayacaktır." diyen Prof. Dr. Çengel; gerek TÜBİTAK kapsamında gerekse bilgi gücü olarak her iki kurumun ortak paydaları olduğunu; bu tür platformların öğrenci, akademisyen ve bölge ekonomisine de ciddi katkı sağlayabileceğini belirtti. Bu projeler sonunda elde edilecek "nitelikli insan" potansiyeli ile ülkenin rekabetçi bir güç haline geleceğine değinerek sözlerini tamamlayan Prof. Dr. Çengel, firma yetkililerine bu organizasyonun ev sahipliği için teşekkür etti.

Uğur Soğutma'yı temsilen şirketin Ar-Ge Merkezi Projesi Müdürü Kemal Cahat Emanet, özellikle Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında Uğur'un ADÜ Mühendislik Fakültesi ile birçok ortak projede çalışabileceğine inandıklarını vurguladı. Karşılıklı güven ortamında geliştirilecek ve ekonomik değere dönüşebilecek çalışmaların her iki kuruma kazanç sağlayacağına değinen Emanet, sürdürülebilir iş birliğinin sürekli destekçisi olacaklarından bahsetti. Bunun devamında kurumlar arasında sürdürülecek etkin ve nitelikli bir koordinasyon başarılı projelerle sonuçlandırılabileceğini belirtti. Üniversiteler bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi ile Teknoparklar'ın ekonomiye ve özel sektörün rekabet gücüne katkısından bahseden Emanet, Adnan Menderes Üniversite'sinin de bu ve benzeri çalışmalarına destek vermek istediklerini belirterek ziyaretleri dolayısıyla heyete şükranlarını sundu.

Ziyaretin sonunda yetkililer karşılıklı olarak iyi dileklerini ifade ederek iki kurum arasındaki işbirliğinin güçlendirilerek geliştirilmesi yönündeki beklentilerini dile getirdi.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Uğur Soğutma'yı Karşılıklı İşbirliği İçin Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement