Adnan Polat: "Benden Politikacı Olmaz" - Son Dakika
Güncel

Adnan Polat: "Benden Politikacı Olmaz"

Adnan Polat: "Benden Politikacı Olmaz"

Kırşehir’de düzenlenen bir söyleşiye katılan iş adamı Adnan Polat, çalışmalarının memleketin gelişimi için gayret göstermek olduğunu söyledi.

13.05.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de düzenlenen bir söyleşiye katılan iş adamı Adnan Polat, çalışmalarının memleketin gelişimi için gayret göstermek olduğunu söyledi. Politika deneyimlerini anlatan Polat, "Allah politikacıların yardımcısı olsun politika zor bir iş, politika benim işim değil, benden politikacı olmaz ben en son söylenmesi gerekeni ilk söylüyorum" dedi.

Ahilik haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir'e gelen ve Kültür Müdürlüğü salonunda söyleşiye katılan iş adamı Adnan Polat, politikanın zor bir iş olduğunu ve herkesin kendi alanında çalışması gerektiğini söyledi. Rüzgar santrali serüvenini anlatan Polat, o dönemde projelerini Demirel, Ecevit, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'e anlattığını, en son Tayyip Erdoğan'ın kendisini dinlediğini ve kanunun çıktığını kaydetti. Polat, " Ege Seramik'in yönetim kurulu toplantısı için gittiğim bir ilde toplantı bittikten sonra saygı duyduğum bir insanın davetine gittim. Sohbetimizin belirli bir bölümünde elektrik kesilmesine rağmen bulunduğum yerde hiç kesilme olmadı. 'Jeneratör mü var?' diye sordum. Arkadaşım bana rüzgar enerjisi ile oluşan bir santralden bahsetti. Bende arkadaşımdan bu işin detayını öğrenerek işin detaylarını öğrenip dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e anlattım. Demirel'e 'Yerli kaynakların yenilebilir enerjiye dönmemiz lazım. Dışa bağımlılığımız azalacak, enerji tasarrufu sağlanacak, teknolojik transferler yapacağız' Demirel bana 'Çok güzel proje bu' dedi ama bir türlü kanun çıkmadı. Aynı şekilde rahmetli Erbakan hoca ve Ecevit'e, Mesut Yılmaz'a, Tansu hanıma da anlattım. İstenilen kanun bir türlü çıkmadı ve hiçbiri olmadı on sene arkasından koşturdum. En son o dönemde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a anlattım. Erdoğan on dakika beni dinledi. Dedi ki bana 'Bunun taslağını bana yaz getir' dönemin enerji bakanını çağırdı ve kanunun bir an önce çıkmasını istedi. Altı ay sonra kanun çıktı. O günden sonra biz de prosedürü tamamlayarak rüzgar santrali işine başladık" diye konuştu.

"EN SON SÖYLENMESİ GEREKENİ İLK SÖYLÜYORUM"

Kendisinin de politika deneyimi olduğunu ama kendisinden politikacı olmayacağını ifade eden iş adamı Polat, "Bir çok derneğe üyeliğim var fakat çoğuna zaman ayıramıyorum. Bir ara politikaya bulaştım. Allah yardımcısı olsun politikacıların çok zor bir iş, seçimi kaybettikten sonra basın toplantısında da son noktayı koydum. Dedim ki, 'Bana oy verenlere şahsım adına teşekkür ediyorum. Oy vermeyenlere de ailem adına teşekkür ediyorum dedim ve noktayı koydum. Politika benim işim değil, çünkü politikacılar en son söylenmesi gerekeni en son söylüyor, ben ise en son söylenmesi gerekeni en baştan söylüyorum onun için benden politikacı olmaz" diye konuşmasını tamamladı.

Kültür Müdürlüğü salonunda ki söyleşi, soru cevap bölümü ile tamamlanırken programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Albay Murat Bulut, Belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda dinleyici katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adnan Polat: 'Benden Politikacı Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement