Adnan Şenses Anısına Fen Laboratuvarı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Adnan Şenses Anısına Fen Laboratuvarı Yapıldı

Adnan Şenses Anısına Fen Laboratuvarı Yapıldı

Bodrum'da ünlü sanatçı Adnan Şenses'in kızı Arzum Şenses Alkuş, babası anısına bir okula fen laboratuvarı yaptırdı.

09.09.2014 16:48  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl Aralık ayında hayatını kaybeden sanatçı Adnan Şenses'in adı, kızı tarafından Güvercinlik Sudi Özkan Ortaokulu'nda yaptırılan fen laboratuvarına verildi. Merhum sanatçının özellikle yaz aylarını geçirdiği Güvercinlik Mahallesi'nde bulunan okulda yaptırılan laboratuarın tefrişatında da son aşamaya gelindi.

Babası adına laboratuvar yaptıran Arzum Şenses Alkuş ve Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin hazırlanan protokolü imzaladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamındaki imza töreninde konuşan Müdür Geçin "Arzum hanıma teşekkür ediyoruz. Adnan beyin anısına bir fen laboratuarı kazandırmak için müracaatlarını büyük bir memnuniyetle kabul ettik. Okulumuzdaki başarıya katkı sunacağına inanıyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminin açılışına denk gelmesi bizi ayrıca sevindirdi. Bodrum'a bir de anaokulu kazandıracaklarına da inancım tamdır. İnşallah o da olur" dedi.

Eğitime katkıda bulunmak istediğini belirten Arzum Şenses Alkuş ise "Babam okuyan insanı her zaman takdir ederdi. Onun anısını yaşatmak için böyle bir şey düşündüm. Güvercinlik'i de çok seviyordu. Ufak da olsa okula bir katkıda bulunmak istedim. Eğitim çok önemli. Çocuklarımızın eğitimine destek vermemiz, bu konuda duyarlı olmamız lazım. Sadece devletten beklemememiz gerekir. İmkanı olan herkes eğitimi desteklesin" diye konuştu.

Hazırlanan protokolün imzalanmasının ardından iç düzenlemesi tamamlanmak üzere olan laboratuar gezildi. Okulun fen öğretmeni Alkuş'a laboratuvarı hakkında bilgi verirken küçük de bir deney yaptı. Okul ziyaretinde, okulun müdürü Tevfik Konya, Şenses'in kızının eşi Rüştü Bülent Alkuş, merhum sanatçının yardımcısı Adil Uydan, yakın arkadaşı Fazıl Özen, aile dostları Cüneyt ve Aysun Caner çifti de yer aldı. Laboratuvar önümüzdeki günlerde düzenlenen törenle açılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adnan Şenses Anısına Fen Laboratuvarı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement