Adrasan'da hayat normale dönüyor - - Son Dakika
Güncel

Adrasan'da hayat normale dönüyor -

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde üç gün önce meydana gelen yangınından ardından hayat normale dönerken, yangından etkilenmeyen işletme sahipleri yangından etkilenen işletmeler yardımcı olabilmek için bir araya geldiler.

01.07.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde üç gün önce meydana gelen yangınından ardından hayat normale dönerken, yangından etkilenmeyen işletme sahipleri yangından etkilenen işletmeler yardımcı olabilmek için bir araya geldiler.

Adrasan'da bulunan turistik işletme sahipleri, yangından etkilenen işletmelere yardımcı olabilmek amacıyla toplantı düzenlediler. Toplantıya Adrasan'daki bir çok işletme sahibi katıldı.

Toplantıda alınan karar gereği oluşturulan komite başkanı Ömer Özer, Adrasan'da meydana gelen yangından 200 işletmeden sadece beş işletmenin etkilendiğini, bunun dışında Adrasan'da hayatın normal şekilde devam ettiğini söyledi.

Yangından etkilenmeyen işletme sahipleri olarak, yangından etkilenen işletme sahiplerine yardımcı olabilmek amacıyla, bir araya geldiklerini ifade eden Özer, bir komite oluşturduklarını ve bundan sonra hem yanan işletmelere yapılacak yardımları hem de Adrasan ile ilgili sorunları bu komitenin takip edeceğini belirtti.

Özer şunları söyledi:

"Adrasan'da bir yangın olayı olmuştur, bu olay hepimize üzüntü vermiştir. Adrasan'da 200 işletme vardır ve yangından bu işletmelerden sadece 5 işletme zarar görmüştür. Diğer işletmelerimiz faaliyetlerine devam etmektedir. Biz yangından zarar gören arkadaşlarımıza yardım edeceğiz, ayakta kalan işletmelere olarak yardım edeceğiz. Bunun için bir komite oluşturduk. Bu arkadaşlarımızı tekrara ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Bütün kamuoyu bilsin ki, turizme gönül veren insanlar bilsin ki, Adrasan'da turizm devam etmektedir. En iyi şekilde hizmetlerimi verilmektedir."

Adrasan'ın sorunlarıyla ilgili bir dernek oluşturmayı planladıklarını belirten Özer, bundan böyle Adrasan'daki her sorunu dernek vasıtasıyla çözüm arayacaklarını kaydetti.

Adrasan'ın en önemli sorunlarından birinin de imar sorunu olduğunu vurgulayan Özer, Adrasan'da iki defa kıyı kenar çizgisi çizildiğini ve şu andaki mevcut işletmelerin ilk çizgiye göre oluştuklarını söyledi.

İkinci kıyı kenar çizgisinin ise işletmeler yapıldıktan sonra çiziliğine işaret eden Özer, "Maalesef nasıl olduysa aradan dört beş yıl sonra ikinci kıyı kenar çizgisi çiziliyor. Aynı irade tarafından çizilen ikinci çizgi bütün işletmeleri mağdur etmiştir. Biz kıyı kenar çizgisinin eskiye dönmesini veya iki çizim arasında ihtilaf olduğu için yeniden çizilmesini istiyoruz. Böylece yaşanan sorunlarda ortadan kalmış olacaktır" dedi.

Yangın sırasında Adrasan'da tatil yapan bazı taticiler bölgeden ayrılırlarken, yangının üzerinden geçen üç günün ardından tekrar bölgeye tatil için misafirler, denize girerek tatillerini sürdürdükleri gözlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adrasan'da hayat normale dönüyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement