Adrenalin Tutkunlarının Sevdiği Kanyon - Son Dakika
Güncel

Adrenalin Tutkunlarının Sevdiği Kanyon

Adrenalin Tutkunlarının Sevdiği Kanyon

Antalya'nın Kemer İlçesi sınırlarında eşsiz güzelliğe sahip Göynük Kanyonu, adrenalin tutkunu turistleri ağırlıyor.

09.07.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer İlçesi sınırlarında eşsiz güzelliğe sahip Göynük Kanyonu, adrenalin tutkunu turistleri ağırlıyor.

Ecofun Adventurepark firması tarafından işletilen Göynük Kanyonu'na gelen binlerce turist, heyecanlı bir gün geçiriyor. Rehberler eşliğinde park içerisinde düzenlenen heyecanlı ve eğlenceli etkinliklere katılan tatilciler, adrenalin ve macerayı doyasıya yaşıyor. Bireysel veya gruplar halinde hareket edilen kanyon turunda tatilciler, trekking, canyoning, paintball ve zip wire (kanyon üzerinden telle geçiş) gibi hem eğlence hem de adrenalin yüklü etkinliklere katılıyor. Özellikle Antik Likya veya kanyon yan yolunu izleyerek yapılan trekking turları büyük ilgi çekiyor. Kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi nedeniyle kanyondaki su oranı da geçen yıla göre yüksek ve dere daha şiddetli akıyor. Turistler en çok kanyon içerisinde adrenalin turunu tercih ediyor.

ÖZEL KIYAFETLE YAPILIYOR

Firma işletmecisi Doğukan Ak, kanyon derinliklerinde turistlere uzun süre soğuk suda kalacakları için üşümeye karşı dalgıç kıyafetleri giydirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Turistlere özel yapım ayakkabılar giydiriyoruz. Can yeleği giymeyen ve kask takmayanları kanyona almıyoruz. 700 metre uzunluğundaki kanyonu keşfetmek için suya giren turistleri heyecanlı bir yürüyüş bekliyor. Zaman zaman derinleşen, kimi zaman küçük şelalelere karşı koyulan yürüyüş, orta büyüklükte bir şelalenin altında hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buluyor. Şelalenin hemen yanındaki kil çamuru ise doğal Spa hizmeti sunuyor. Turist gruplarını profesyonel rehberler eşliğinde sadece amatörlerin gidebileceği noktaya kadar götürüyoruz. Şelaleyi geçip kanyonun diğer etaplarına ilerlemek mümkün. Fakat kanyonun bu bölümüne girmek için üst seviye eğitim alınması gerekiyor. Profesyonel kanyon sporcularıyla bireysel turlara da çıkıyoruz. Kanyonun derinliklerine inildikçe görsellik ve heyecan artıyor."

Kanyona gitmek isteyenler milli park giriş ücreti olarak 6 TL ödemek zorunda. Ardından Canyoning Safari için 35 TL, Zip Fly Adventure etkinliği için de 50 TL ödemek gerekiyor.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adrenalin Tutkunlarının Sevdiği Kanyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement