Adrenalin ve Eğlencenin Adresi: Göynük Kanyonu - Son Dakika
Güncel

Adrenalin ve Eğlencenin Adresi: Göynük Kanyonu

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Kanyonu, her yıl çok sayıda macera tutkunu turisti ağırlıyor.

10.08.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Kanyonu, her yıl çok sayıda macera tutkunu turisti ağırlıyor.

Likya Yolu'nun önemli bir kısmının içinden geçtiği Göynük Kanyonu, dünyanın en iyi 10 trekking parkurundan biri olarak gösteriliyor.

Buraya gelen yerli ve yabancı misafirler, trekkingin yanı sıra kanyonda halatlarla geçiş yaparak heyecanlı anlar yaşıyor. Doğayla iç içe olmanın tadını çıkaran turistler, kanyonda yazın 12-18 derece olan suda serinleme imkanı da buluyor.

Tatilciler, profesyonel rehberler eşliğinde birbirinden heyecanlı etkinliklerde eğlenip, yılın yorgunluğunu atmaya çalışıyor.

Kanyon işletme sorumlusu Varol Şirinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafirlerin birçok aktiviteye katıldığını söyledi.

Kanyon geçişi yapan turistlerin, yaklaşık bir kilometre boyunca suda akıntıya karşı yürüdüğünü ifade eden Şirinler, yaz aylarında sıcaktan bunalanların serinlemek için yapabileceği en iyi aktivitenin kanyon geçişi olduğunu kaydetti.

Yılda ortalama 25 bin kişi ziyaret ediyor

Şirinler, yılda ortalama 25 bin misafir ağırladıklarını bildirdi.

Kanyona daha önce ağırlıklı olarak Rusların geldiğini anlatan Şirinler, "Bu yıl daha çok yerli misafirler geliyor. Ukraynalı turistlerde de artış var." diye konuştu.

Göynük Kanyonu'nda daha çok temmuz ve ağustosta yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Şirinler, kış aylarında da doğa yürüyüşü yapılabilecek alanlar bulunduğunu vurguladı.

Kanyonda bazı tehlikeli alanların da olduğunu dile getiren Şirinler, "Kanyon normalde 8 kilometre ama yaklaşık 1 kilometresini kullanıyoruz. Misafirlerimizi daha ileriye götürmüyoruz. Daha ilerisi profesyonellik gerektiriyor. Zaten bizim kullandığımız alan, daha zevkli." dedi.

Tatilcilerden Gülten Ülker ise Almanya'nın Berlin kentinden Kemer'e geldiklerini söyledi.

İnternetten gördükleri kanyonu çok beğendiklerini belirten Ülker, "Burada trekking yaptık, zipline yaptık. İkici defa buraya geliyoruz. Hem eğlendik hem de adrenalin yaşadık. Her şey çok güzeldi." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adrenalin ve Eğlencenin Adresi: Göynük Kanyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement