Adres Patent Gebze'de Patent Eğitimi Verdi - Son Dakika
Güncel

Adres Patent Gebze'de Patent Eğitimi Verdi

Adres Patent, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark'ta patent konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

24.11.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adres Patent, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark'ta patent konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Adres Patent açıklamasına göre şirket, GOSB Teknopark'ta patent ve faydalı model tescil süreçleri hakkında seminer gerçekleştirdi. Gebze'de faaliyet gösteren firmalara ulusal ve uluslararası patent-faydalı model tescil süreçleri, Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) fikri haklar konusundaki tutumu ve desteği hakkında bilgi paylaşımında bulunulan seminerde, marka ve endüstriyel tasarım hakkında da genel bilgilere yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Abdullah Akbulut, 2023 yılına kadar Türkiye'nin 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini belirterek, bu yolda Türkiye'de özellikle üniversite-sanayi iş birliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Akbulut, şunları kaydetti:

"Üniversite, sanayi odaları, iş adamları dernekleri ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantılarımız devam edecek. 2023'te 1 milyon patent hedefini Türkiye Patent Hareketi projesiyle destekleyip Türk toplumuna aşılamaya çalıştık. Umarız 2023 yılından önce bu hedefe ulaşır ve hedefimizi revize etme ihtiyacı hissederiz. Bu hedefin ulaşılabilir olması için tüm toplumun bilinçlenmesi, yazılı ve görsel basın ile sanayicilerin ve iş adamlarının destek olması, en önemlisi de mecliste bekleyen ve Patent Kanunu olarak bilinen düzenlemenin bir an önce çıkması gerekiyor. Patent konusu Türkiye'nin kalkınması açısından son derece önemli."

Yerli otomobil konusuna da değinen Akbulut, "Yerli otomobilin hayal edilmesini bir kenara bırakın üretim ile ilgili konuşuyor olmamız bile son derece önemli. Bu konuda daha kalıcı ve somut adımlar atmalıyız ki sadece markasının yerli olduğu bir otomobili kullanıyor olmayalım" ifadelerini kullandı.

Akbulut, şu görüşleri de paylaştı:

"Dışa bağımlılıktan kurtulmak için öncelikle üretici firmalara lisans ödemeye bir son vermeli, her parçasını ülkemizde üretip geliştirebileceğimiz bir yapıya kavuşmanın adımlarını atmalıyız. Ancak bunu sağladığımızda yüzde 100 yerli otomobile sahip oluruz. Yerli otomobil üretiminin istihdama sağlayacağı katkı, sanayinin gelişmesi ve ülke ekonomisinin gelişmesi açısında son derece önemli. Türkiye'de markalaşma ve patent kültürü halen gelişmektedir. Beraberindeki fikri mülkiyet hakkıyla ilgili ihtilafların çözülmesi noktasında gereken hukuki düzenlemelerin bir an önce güncelleştirilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adres Patent Gebze'de Patent Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement