Adü Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Adü Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Adü Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

ADÜ Çocuk Üniversitesi, ilk mezunlarını Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) konferans salonunda düzenlenen etkinlikle uğurladı.

02.07.2016 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADÜ Çocuk Üniversitesi, ilk mezunlarını Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) konferans salonunda düzenlenen etkinlikle uğurladı.

Mezun öğrencilerin sertifikalarının verildiği törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özlem Erel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektörlük olarak ADÜ Çocuk Üniversitesini en başından beri desteklediklerini ifade ederek çocuk eğitiminin yurt dışında çok daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Bircan, yurt dışında çocuk eğitiminin anne karnında başladığını daha çocuk anne karnındayken anneye matematik problemleri çözdürüldüğü ve satranç oynatıldığını bu çalışmaların da çocuğun yetenekli doğması için yapıldığını vurguladı. Bircan, ADÜ Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu Programında emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

ADÜ Çocuk Üniversitesi hakkındaki düşüncelerini paylaşan Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan da, üç aylık bir tasarının ardından projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek çocuklara gerçek ortamda gerçek derslerin verildiğini kaydetti. Çocukların eğlenerek öğrendikleri dolu dolu bir süreçten geçtiklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Aslan, bu eğitimlerin çocuklara büyük bir özgüven sağlayacağını söyledi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın mezun öğrencilere sertifikalarını ve hediyelerini vermesinin ardından mezuniyet pastası kesildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ADÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİNDE NELER YAPILDI

ADÜ Çocuk Üniversitesi Genç Doktorlar Programı kapsamında, gelecekteki mesleklerini seçmek için bir araya gelen öğrencilerimize ADÜ REDPROM (Rekombinant DNA ve Rekombinant Protein Merkezi) ekibinden Dr. Erman Oryaşın, Yüksek Lisans Öğrencisi Kübra Güney ve Uzman Biyolog Ömer Yıldız nezaretinde laboratuvar çalışmaları ve pratikleri konusunda dersler verildi.

Genç Doktorlar Programının ilk haftasında oldukça eğlenceli pratiklerle öğrenciler, bakteriler ve mantarlar hakkında bilgilendirilerek genel mikrobiyoloji prensipleri ile yararlı ve zararlı mikroorganizmalar hakkında fikir sahibi oldu. Öğrencilere, bakterilerin üretilmesi için kullanılan besi ortamları tanıtılıp besiyeri plaklarında üreyen farklı tipte ve renkte bakteriler gösterildi.

MİKROORGANİZMALARIN DÜNYASINA YOLCULUK YAPTILAR

Mikroskop altında boyama preparatlarla "Görünmeyen Dünya: Mikroorganizmaların Dünyası" na gezintiye çıkan öğrenciler, bu kapsamda preparatlar üzerine fikse edilmiş farklı tipte bakterilerin yuvarlak (kok), çubuk (basil) şekillerini gözlemlemiş ve bir araya gelerek oluşturdukları zincirsel, üzüm salkımı şeklindeki yapıları boyanarak inceledi. Ayrıca öğrenciler çamur örneklerinden hazırladıkları preparatlarda hareket eden çeşitli mikroorganizmaları kendileri gözlemleyerek mikroskop altında görüntü yakalama pratiklerini de geliştirdi. Bu aşamada oldukça eğlenen öğrenciler, yakaladıkları görüntülerle adeta birbirleriyle yarışarak hareketli mikroorganizma dünyasında gezinti yaptı.

DNA'NIN YAPISINI ÖĞRENDİLER

Yine bir başka ders konu olan çeşitli meyvelerden DNA eldesine yönelik yapılacak çalışmalara ön hazırlık amacıyla öğrencilerin pipet kullanım ve diğer pratiklerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilerek DNA eldesi sonrasında elektroforez yöntemi, jel hazırlanması, jel görüntüleme sisteminin kullanılması ve DNA 'nın boyanması konularında kendileri uygulama yaparak öğrendi.

ADÜ'de laboratuvar ortamında yararlı ve zararlı bakteriler ve DNA'nın yapısı hakkında bilgilendirilen öğrenciler burada çok mutlu olduklarını ifade etti. Üniversiteye gelmeden üniversite ortamını yaşayan çocuklar, çocuk üniversitesine tekrar gelmeyi çok istediklerini dile getirdi.Tıp'ta önemli olan böceklerden bit, pire ve keneyi yakından inceleyen öğrenciler böceklerin bulaştırdığı hastalıkları ve korunma yöntemlerini öğrendi.

GÜZEL SANATLARDA EBRU SANATI VE MÜZİK EĞİTİMİ ALDILAR

Öğrencilerin sanata olan ilgilerinin arttırılması amacıyla Yrd. Doç. Dr. Ceren Saygı ve Müzik Öğretmeni Ülker Şeker nezaretinde dersler verildi. Orff ve curp game müziklerinin öğretildiği etkinliklerde öğrencilere dikkat, bellek ve refleks geliştirici yedi adım dansı eğitimi verildi. Bununla beraber Ebru Sanatını da öğrenen gençler uygulamalı olarak resim yaptı.

ÖĞRENCİLER BESYO'DA ATA SPORU OKÇULUĞU EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndaki derslerinde uzman eğitmenler kontrolünde yüzme ve okçuluk dersleri alan öğrenciler "Bocce" oyunuyla ise yeteneklerini ortaya koydu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement