ADÜ'lü Öğretim Üyeleri Akhisar'ı Kitap Haline Getirdi - Son Dakika
Yerel

ADÜ'lü Öğretim Üyeleri Akhisar'ı Kitap Haline Getirdi

ADÜ\'lü Öğretim Üyeleri Akhisar\'ı Kitap Haline Getirdi

ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinin hazırladığı 'Akhisar Gezi Rehberi' isimli kitap yayımlandı.

14.04.2014 10:14  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri'nin hazırladığı 'Akhisar Gezi Rehberi' isimli kitap yayımlandı.

ADÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Manisa Akhisar ilçesinde bulunan Thyateira Antik Kenti'nde yaptıkları kazı çalışmalarını 'Akhisar Gezi Rehberi' isimli kitapta topladı. Akhisar Belediyesinin desteği ile ADü Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Akdenizve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin'in Manisa'nın Akhisar İlçesinde sürdürülmekte olan Thyateira Antik Kenti kazı çalışmalarıyla ilgili hazırladıkları'Akhisar Gezi Rehberi' isimli kitap yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2011 yılından beri, Kazı Başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz ve Türk-İslam Dönemi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin'in kazı çalışmalarından yola çıkılarak hazırlanan kitapta, kazılarda açığa çıkarılan buluntular ile ilçenin çeşitli kesimlerindeki tarihi eserlerinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca kitaba eklenen harita, ilçe merkezine gelenlerin güzergahlarını saptayabilecekleri nitelikte ayrıntılara yer verildi.

Akhisarlıların ve ilçeyi ziyarete gelenlerin büyük ilgisini çeken kitabın İngilizce ve Uzakdoğu dillerine çevrilmesi planlanıyor. Öte yandan Thyateira Antik Kenti, 5 bin yıllık tarihi ve İncil'de adı geçen ilk yedi kiliseden birine sahip olması dolayısıyla çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli bir ören yeri olarak geçiyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ADÜ'lü Öğretim Üyeleri Akhisar'ı Kitap Haline Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement