Adüsem Sağlıkta Araştırma Eğitimlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Adüsem Sağlıkta Araştırma Eğitimlerine Devam Ediyor

Adüsem Sağlıkta Araştırma Eğitimlerine Devam Ediyor

Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ADÜSEM) Sağlıkta Araştırma Yöntemleri Kursu’nun 7’incisi gerçekleşti.

22.04.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ADÜSEM) Sağlıkta Araştırma Yöntemleri Kursu'nun 7'incisi gerçekleşti.

ADÜ Bilgi İşlem Seminer Salonu'nda Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay'ın sorumluluğunda gerçekleşen kurslarda eğitmen olarak Prof. Dr. Erdal Beşer, Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Doç. Dr. Filiz Abacıgil, Prof. Dr. Ferhan Dereboy, Prof. Dr. Zekiye Karaçam, Doç. Dr. Emre Çeçen, Doç. Dr. Selim Sekkin ve Yrd. Doç. Dr. Murat Aksu görev aldı.

ADÜSEM tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen yedi kursa, 11 doçent, 43 yardımcı doçent, 10 öğretim görevlisi, 2 uzman doktor, 1 okutman, 30 araştırma görevlisi ve 13 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam 110 akademik personel katıldı. Kursta sağlıkta araştırma yöntemleri, araştırma planlama, veri toplama, toplanan verilerin değerlendirilmesi ve analizleri, makale değerlendirme ve yazım standardizasyonu, proje hazırlama ve kaynak bulma, örneklem büyüklüğü hesaplama ve güç analizi, endnote kullanımı, dergi indeksi atıflar arka planı ve sonuçları, yayın etiği ve araştırma etiği konuları işlendi. Bu konularla ilgili bilgisayar uygulamaları yapıldı ve her dersin sonunda dersle ilgili geri bildirimler alındı.

Kurs sonunda yapılan sertifika törenine ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer ile Aydın Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Fatma Demirkıran ve Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Şen katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adüsem Sağlıkta Araştırma Eğitimlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement