Advan Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Advan Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Advan Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Uzun yıllar Ak parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevini yürüten avukat Halit Advan, Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

23.02.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haziran Ayında yapılacak milletvekili seçimlerine doğru siyasi partilerdeki hareketlilik her geçen gün artarak sürüyor. Uzun yıllar Adalet ve kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır il başkanlığı görevini başarıyla yürüten, hukukçu kimliğiyle Diyarbakır ve bölge kamuoyunun yakından tanıdığı Av. Halit Advan, bu isimler arasında ön plana çıkanların başında geliyor.

Misyon, Vizyon ve Birikim Şart

Diyarbakır'ın bağrından çıkan, Diyarbakır'da ikamet eden ve uzun yıllardır Avukatlık yapan Halit Advan'ın milletvekili aday adaylığı vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılandı.

Halit Advan'ın teşkilatın içinden süzülerek gelen ve son olarak da başarılı bir il başkanlığı süreci yaşadığına dikkati çeken vatandaşlar, "Milletvekili aday adayları her şeyden önce bu kadim kente hizmet etmiş insanlardan seçilmeli. Seçimden seçime gelip giden insanlardan ziyade, ailesiyle, iş yaşantısıyla bu mukaddes beldede yaşayan, sorunları ve bu sorunların çözüm yollarına vakıf insanlara fırsat verilmeli. Siyaset sadece sloganlarla değil, her şeyden misyon, birikim, deneyim ve vizyon isteyen hassas bir iştir" dediler.

"Dünü Olmayanın Yarını da Olmaz"

Halit Advan'ın Ak parti il başkanlığı döneminde gerek toplumun farklı kesimleri ve gerekse sivil toplum kuruluşları, SİAD başkanları ve üyeleri, esnaf odaları birliklerinin temsilcileri, sendikalar, üniversite çevreleri, fikir ve bilim insanlarıyla sıcak ilişkiler kurduğuna dikkati çeken vatandaşlar görüşlerini şöyle dile getirdiler:

"Şu hususun özellikle bilinmesinde fayda var. Dünü olmayanların yarınları da olmaz. Geçmişte bu kente hizmet etmemiş, taziyelerde, hasta ziyaretlerinde bulunmayan, insanların acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmayanların, seçimden seçime gelip milletvekili olmak istemeleri açıkçası bizlere pek sağlıklı gelmiyor. Ekonomik durumu elverişli olmayan insanların kapılarını çalmayan, çocuklarını başlarını okşayıp, en azından tatlı dille, güler yüzle onlara yaklaşmayan insanların, yıllarca uğramadıkları bu mukaddes kente seçimden seçime gelmeleri bizleri üzüyor. Keşke seçimden seçime değil de, sık sık gelip gitseler. Elbette ki memuriyet hayatları veya ticari hayatları nedeniyle başka kentlere yerleşmiş olabilirler. Ama bu durum kentimiz ile bağları tamamen koparmalarını gerektirmiyor. Hele böylesi iletişim çağında, geniş halk kitleleriyle bağları koparmamak çok önemli"

Halit Advan Kimdir?

1965 yılında doğdum. Cumhuriyet İlkokulundan, Diyarbakır Ortaokulundan ve Cumhuriyet Lisesinden mezun oldum. 1988 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Avukatlık Stajımı Diyarbakır Barosunda tamamladım. 1989 yılında Diyarbakır Barosuna kayıtlı olarak Serbest Avukatlık mesleğine başladım.
Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünün 1989-2009 yılları arasında sözleşmeli olarak avukatlığını yürüttüm. Ülkemizin ve Diyarbakır'ın birçok büyük şirketlerinin uzun yıllar avukatlığını yaptım. Özellikle arazi ve icra hukukuna ait davaları takip ettim. Müvekkilim firmaların faaliyet alanları ile ilgimden ötürü "İcra İflas Hukuku", "Eşya Hukuku" ve "Ticaret Hukuku" alanlarında yoğun çalışmalarım oldu.

2004 yılında Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyesi seçildim. Üst üste 4 dönem Baro Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Bu arada 'Diyarbakır Barosu Staj Eğitim Merkezi Koordinatörlüğü' görevini de yürüttüm. 2009 yılında Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi seçildim. Meslek içi eğitim seminerlerinde moderatör olarak görev yaptım. 2013 yılında aynı göreve yeniden seçildim.

Birçok sivil toplum örgütünde kuruculuk ve yöneticilik yaptım. Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nin Kuruculuğu ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Diyarbakır Hasta Hakları Derneği'nin kurucusu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptım. 2004–2006 yılları arasında Yerel Gündem 21 Kent Danışma Meclisi'nde üye olarak görev aldım. Ayrıca Hukuki Araştırmalar Derneği (HU-DER) Diyarbakır Şubesinin kuruluşunda aktif olarak bulundum. HU-DER Diyarbakır şubesi Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığını üstlendim. Gönül Köprüsü Toplumsal Yardımlaşma Derneği'nin kurucusu ve yöneticisi oldum. Sivil toplum örgütlerinde insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlüklerin geliştirilmesi ve ayrımcılıkla mücadele alanlarında çalışmalarda yer aldım.

2004 yılı Ekim ayında AK Parti Diyarbakır Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldum. 2004 yılı Kasım ayında Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu AK Parti Diyarbakır Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmeye başladım. 2006 yılı Mayıs ayında AK Parti Diyarbakır İl Kongresinde Yönetim Kurulu üyesi seçildim. 2006 yılı Haziran ayından itibaren AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 2009 yılı Mahalli İdareler Seçiminde Diyarbakır Yenişehir ilçesi adayı oldum. %39 oy aldım. 2009 yılında Genel Merkez Kongre Delegesi oldum. 2011 yılında Ak parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevine atandım. 2012 yılında İl Kongresinde yeniden İl Başkanı seçildim. 2012 yılı sonunda görevimden ayrıldm. Halen AK Parti Genel Merkez kongre delegesiyim.
Diyarbakır Barosu Dergisi ve bazı yayın organlarında hukuki ve güncel konularda makalelerim yayınlandı. Evli ve iki çocuk babasıyım"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Advan Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement