Aesob Başkanı Adlıhan Dere'den Esnafa Yapılandırma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Aesob Başkanı Adlıhan Dere'den Esnafa Yapılandırma Uyarısı

Aesob Başkanı Adlıhan Dere\'den Esnafa Yapılandırma Uyarısı

6736 sayılı kanun kapsamında esnafların borçlarının yapılandırmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 6736 sayılı kanunun getirdiği avantajlardan yararlanma süresinin 31 Ekim 2016 tarihinde sona erdiği uyarısında bulunarak, bu kanundan yararlanmak isteyen esnafların müracaatlarını biran önce yapmasını istedi.

18.10.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6736 sayılı kanun kapsamında esnafların borçlarının yapılandırmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 6736 sayılı kanunun getirdiği avantajlardan yararlanma süresinin 31 Ekim 2016 tarihinde sona erdiği uyarısında bulunarak, bu kanundan yararlanmak isteyen esnafların müracaatlarını biran önce yapmasını istedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından 6736 sayılı kanun kapsamında esnafların borçlarının yapılandırmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. AESOB toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 6736 sayılı kanunun getirdiği avantajlardan yararlanma süresinin 31 Ekim 2016 tarihinde sona erdiğini belirterek, bu kanundan yararlanmak isteyen esnafların müracaatlarını biran önce yapmasını belirtti. Dere, "Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasında esnaf ve sanatkarlarımızın borçlu olduğu kamu kurumları açısından; Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Belediyeler ile alacaklarını 6183 sayılı Kanun kapsamında tahsil eden diğer kamu kurumları kapsama girmektedir. Alacak türü açısından ise: Vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, Gümrük vergileri ile bu vergilerden doğan idari para cezaları, faiz, gecikme faizi ve gecikme zamları, Sosyal güvenlik primleri ile bunlara bağlı idari para cezaları, gecikme faizi, gecikme cezası ve gecikme zamları, 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılmış olmakla beraber, zamanında ödeme yapılmaması nedeniyle yapılandırılması bozulmuş alacaklar, Trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ve HGS ücretleri ile bunlara bağlı cezalar, gecikme faizleri ve gecikme zamları kapsamda bulunmaktadır" dedi.

"Son güne bırakmadan biran önce tamamlamalarını istiyoruz"

30 Haziran 2016 tarihinden önce verilmesi gereken beyannamelere değinen Başkan Dere, 30 Haziran 2016 tarihinden önce tahakkuk eden vergi, resim, harçlar, SGK primleri, genel sağlık sigortası primleri, sosyal güvenlik destek primleri, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları ve gecikme zamları, 30.06.2016 önce kesilen trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ile HGS ücretleri ve bunlardan doğan idari para cezaları yapılandırma kapsamına alındığı ifade etti. Borç yapılandırma işlemlerinin sadece gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinden defter tutanlarla sınırlı olmadığını belirten Başkan Adlıhan Dere, "Basit usul mükelleflerinin, kira ve ücret geliri, menkul sermaye iradı, değer artışı kazancı elde edenlerin düzenlemeden yararlanabilecektir. Başvurular 31 Ekim 2016'da bittiği için vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızın yapılandırma işlemlerini son güne bırakmadan biran önce tamamlamalarını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

"Peşin ödemede hesaplanan güncelleme faizinin yarısı silinecektir"

Başkan Dere konuşmasına şöyle devam etti: "Ödemelerin peşin ve taksitli olmak üzere iki yöntemle yapılabilecek. Yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksit ödemesi Kasım ayında başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde ise ilk taksit Aralık ayında başlıyor. Vatandaş borçlarını 6-9-12-18 taksitler şeklinde iki ayda bir ödeme yapılabilecek. Peşin ödemede hesaplanan güncelleme faizinin yarısı silinecektir."

Toplantıya, Vergi Dairesi Grup Müdürü Camal Akpunar, Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zingal ve merkezde, ilçelerde bulunan oda başkanlarını katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aesob Başkanı Adlıhan Dere'den Esnafa Yapılandırma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement