Aesob ile Girişimcilik İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Aesob ile Girişimcilik İşbirliği

Aesob ile Girişimcilik İşbirliği

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Kahraman Köktürk, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret etti.

20.08.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Kahraman Köktürk, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u ziyaret etti.

AESOB'u ziyaret eden MAKÜ Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk, Başkanı Abdullah Sevimçok'u üniversite öğrencileri ile yapılacak olan konferansa davet etti. Üniversitelerdeki girişimcilik derslerinde pek çok konuda teorik olarak bilgi verildiğini ve öğrencilerin hayatlarını girişimci ruhu ile kazanan büyüklerden her zaman için hayat dersi almalarında büyük fayda gördüğünü ifade eden Köktürk, bunu sağlayabilmek adına Başkan Sevimçok'u üniversitelerine davet ettiklerini belirtti. Köktürk, "Esnaf Odaları Birliği, öğrenciliğimiz yıllarından beri içinde büyüdüğümüz esnaf büyüklerimizin birliği ve öğrencilik yıllarımızdan itibaren hatıralarımızda da önemli bir yer tutuyor. Üniversitemizin Girişimcilik dersleri mevcut ancak üniversitelerde girişimcilik dersinde biz teori olarak bilgileri veriyoruz ama hayatlarını girişimci ruhu ile kazanan büyüklerinden hayat dersleri almaları onlara mesleki anlamda büyük kazanım sağlayacaktır. Hayatını ticaret ile uğraşarak geçiren insanların cümleleri kitabi bilgilerin uygulamasıdır" dedi.

Öğrencileri hayata dair tecrübelerini aktarmaktan mutluluk duyacağını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise "Bugün okul hayatında eğitim öğretimlerini devam ettiren genç kardeşlerimiz yarın kendi işyerlerini açarak ticarete atılabilir. Bu noktada tecrübelerimizi kendilerine aktarmaktan mutluluk duyarız. Elbette okula ziyarete gidip genç arkadaşlarla buluşmak isteriz. Bunun haricinde bende kendilerini Antalya esnafları adına güzel kentimize davet ediyorum. Öğrenciler gelip Antalya'da Tophane Çay bahçesinde çayımızı içebilir ve bizde kendilerine öğrencilik anılarının güzel bir hatırası olan simit ikramında bulunabiliriz. Ardından Kaleiçi ve Kalekapısı esnaflarını ziyaret edebilirler. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin Kaleiçi gibi Kalekapısı gibi Cumhuriyet Meydanı gibi alanları gezmesi o gün bazı ihtiyaçlarını esnafımızdan karşılamaları da anlattıklarımızın eyleme dökülebilmesi adına çok güzel olacaktır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aesob ile Girişimcilik İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement