Aeü Öğrencilerine Uygulamalı Arazi Gezisi - Son Dakika
Yerel

Aeü Öğrencilerine Uygulamalı Arazi Gezisi

Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Ankara'daki MTA Tabiat Tarihi Müzesi'ni gezdi.

16.05.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencilerinin Ankara'daki Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi'ni ziyaret ettiği belirtildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Coğrafya Bölümü öğrencilerine yönelik teorik olarak verilen derslerin öğrenciler tarafından saha gözlemleriyle pekiştirilmesi, arazide yüzey şekillerinin daha iyi anlaşılması, algılanması, yorumlanabilmesi, farkındalık oluşturması ve sahadan toplanan örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesi için çeşitli gezi programları planlandı.

Gezilerin ilki Türkiye'nin en zengin ve en büyük müzesi olan Ankara'daki MTA Tabiat Tarihi Müzesi'ne yapıldı. 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin katıldığı gezide Kırşehir, Kırıkkale, Elmadağ güzergahında jeomorfolojik gözlemler yapılarak ve araziden öğrencilerin daha sonra inceleme olanağına sahip olacağı çeşitli kayaç örnekleri alındı.

Müze ziyaretinin ardından Gölbaşı-Bala-Kaman-Kırşehir güzergahında değişik coğrafi ve yerbilimsel gözlemlere devam edildi. Öğrencilere yönelik olarak düzenlenen gezilerin ikincisi ise Orta Toroslar bölgesine yapıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aeü Öğrencilerine Uygulamalı Arazi Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement