Aeü Tıp Fakültesine 60 Öğrenci Alınacak - Son Dakika
Güncel

Aeü Tıp Fakültesine 60 Öğrenci Alınacak

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 60 öğrenci alınacağı bildirildi.

11.02.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 60 öğrenci alınacağı bildirildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, tıp fakültesine 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 60 öğrenci alınacağını belirterek, kente adeta bir müjde durumundaki bu gelişmeyi aktarmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Rektör Karakaya ile omuz omuza vererek bu uğurda büyük mücadele verdiklerini dile getiren Şentürk, şöyle konuştu:

"Geldiğimiz günden bugüne kadar tıp fakültesi ile yakından ilgilendik. 2007 yılında kurulan tıp fakültesine bugüne kadar 6 profesör, 3 doçent, 43 yardımcı doçent, 19 araştırma görevlisi temin edilmiş, öğrenci alımı yapılmamıştır. Bunun için mücadele ettik. Rektör arkadaşımla göreve geldikten sonra sırt sırta, omuz omuza bir mücadele verdik. Bu sayede tıp fakültemize 60 lisans öğrencisi alınıyor. Bunu Kırşehir fazlasıyla hak ediyor."

Tıp Fakültesine öğrenci alınacak olmasının kente büyük katkı yapacağına inandığına vurgu yapan Vali Şentürk, Kırşehir'e verdikleri bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Rektör Karakaya da tıp fakültesine öğrenci alımının kente ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Göreve geldikten sonra durum tespiti yaptıklarını ifade eden Karakaya, "Fiziki imkanlarımızın yeterli olduğunu gördük. Tıp fakültesine öğrence alabilmenin 20'ye yakın maddesi var. Hızlı bir şekilde bu maddeleri yerine getirdik. Cihaz alımlarını son noktaya getirdik. Müfredatın hazırlanmasını sağladık. Son olarak da dosyayı Yükseköğretim Kuruluna gönderdik. 4 Şubat itibariyle de öğrenci alımı için karar çıktı" diye konuştu.

Karakaya, tıp fakültesine öğrenci alımı konusundaki desteklerinden dolayı Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan'a da teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aeü Tıp Fakültesine 60 Öğrenci Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement