Aeü'ye İslami İlimler Fakültesi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Aeü'ye İslami İlimler Fakültesi Kuruldu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesine (AEÜ), İslami İlimler Fakültesi kurulmasıyla ilgili talebin Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini söyledi.

08.04.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesine (AEÜ), İslami İlimler Fakültesi kurulmasıyla ilgili talebin Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini söyledi.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile valilikte basın toplantısı düzenleyen Şentürk, kente iki yeni müjdeyi vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. AEÜ'ye İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılmasıyla ilgili talebin Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını belirten Şentürk, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan'ın da gayretleriyle mutlu sona ulaştıklarını vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:

"Çok ciddi çalışmayla Başbakanlık seviyesine getirildi. Vatan hocanın rektör seçilmesi bir şans oldu. Gayretlerimizi, çalışmalarımızı birleştirdik. Üniversitemize bağlı olarak bir yüksekokul bir de İslami İlimler Fakültesi'nin kurulması Bakanlar Kurulu kararıyla kararlaştırıldı. 8 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu, büyük bir müjde. Kaman'da da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması da karara bağlanmış oldu. İkisi de bizim için büyük bir kazanç."

AEÜ Rektörü Karakaya da, İslami İlimler Fakültesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, en kısa sürede yasal prosedürleri tamamlayarak kente kazandıracaklarını dile getirdi.

Katkılarından dolayı Kırşehir milletvekilleri Çetinkaya ve Arslan'a teşekkür eden Karakaya, "Bundan sonra hem öğretim üyesi hem de öğrenci alım süreçleri üniversitemiz uhdesindedir. Bunu canla başla ve severek takip edeceğim. Bir an önce hoca sayısını tamamlayacağız. Öğrenci alım sürecine geçerek Yükseköğretim Kuruluna müracaatımızı yapacağız. Şehrimize yeni öğrencilerimizin katkısını sunacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aeü'ye İslami İlimler Fakültesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement