Afad, BM Ocha ile İlişkilerini Güçlendiriyor - Son Dakika
Güncel

Afad, BM Ocha ile İlişkilerini Güçlendiriyor

BM OCHA ile imzalanan Ortak Eylem Planı Protokolü ile ilgili Afet Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, “Eylem planı, ülkemiz ile BM OCHA arasında uluslararası Afet Yönetim Sistemi açısından daha güçlü bir iş birliği olmasına hizmet edecektir” dedi.

24.04.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM OCHA ile imzalanan Ortak Eylem Planı Protokolü ile ilgili Afet Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, "Eylem planı, ülkemiz ile BM OCHA arasında uluslararası Afet Yönetim Sistemi açısından daha güçlü bir iş birliği olmasına hizmet edecektir" dedi.

AFAD Acil Durum Başkanlığı, "Mülteci Suriyeliler" konulu konferans düzenledi. Hasdal hizmet binasında düzenlenen konferansa Afet Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (BM OCHA) Müdahale Birimi Direktörü Jesper Lund ile davetliler katıldı.

Konferansta konuşma yapan Afet Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, bu güne kadar Birleşmiş Milletler ile çok sayıda çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu konferansında bu iş birliklerinden biri olacağını söyledi. Afet Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer 14 Mart'ta Birleşmiş Milletler ile yaptıkları anlaşmayı hatırlatarak, "Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ile Birleşmiş Milletler İnsani işler Koordinatörü Valerie Amos, başkanlığımızda bir araya gelerek görüşme çerçevesinde başkanlığımız ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon arasında Ortak Eylem Planı Protokolü imzalanmıştır" dedi.

2013-2015 Eylem Planı ile ilgili hedeflerini anlatan Fatih Özer, "Afet müdahale faaliyetlerinde yer alan kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının nakli ve ayni yardım bilgilerinin sistematik bir yapı içinde takip edilmesini sağlayacak bir sistemin kurulması için BM OCHA tarafından AFAD'a teknik destek sağlanmasıdır. BM OCHA'nın müdahale faaliyetlerine dahil ihtiyaç analiz sürecinin Kızılay ve diğer STK'ların istifadesine sunulması, etkili ve koordineli bir afet müdahale sistemi kurulması amacıyla geliştirilen sistemlerin Türkiye'de uygulana bilinmesi konularında BM OCHA tarafından AFAD ve ilgili kuruluşlara teknik destek sağlanması. Türkiye'nin Küresel ve Çok Taraflı İnsani İşler Platformu'na üyeliğinin arttırılması ve böylelikle uluslararası yardım gerektiren konularda ülkemizin daha çok söz sahibi olabilmesi hedeflenmektedir. Türkiye ve civar bölgelerde meydana gelecek afet ve acil durum halinde BM OCHA tarafında ülkemize sağlanacak yardımların arttırılması da hedeflerimizin arasındadır" şeklinde konuştu.

"Eylem planı ülkemiz ile BM OCHA arasında uluslararası Afet Yönetim Sistemi açısından daha güçlü bir iş birliği olmasına hizmet edecektir" diyen Fatih Özer, "Türk STK'larının çok taraflı insani yardım mekanizmalarının çalışmalarından daha çok yararlanmaları, bunları destekleyebilmeleri ve bu mekanizmalara katılımını kolaylaştırması için destek sağlanmasına odaklanmış olmasıdır" ifadesini kullandı.

"STK'LAR İŞ BİRLİĞİNE SICAK BAKIYOR"

STK'ların işbirliğine sıcak baktığını kaydeden Afet Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, "Aralık 2013'te OCHA tarafından yürütülen bir dizi STK görüşmesi göstermiştir ki birçok STK uluslararası yardım aktörleri ile bilgi ve daha fazla işbirliğine sıcak bakmaktadır. Afet ve acil durumlarda koordineli olarak çalıştığımız STK'ların birlikte hareket etme kabiliyeti, birbirini tamamlar olması, kaynakların etkin kullanılması, iletişim içinde olunması, kendi tanıtımımızın yapılmasından öte ortak amaçların öne çıkarılması, dayanışma için de hareket edilmesi STK'ların daha başarılı hizmetler vermesi için en önemli unsurlar arasındadır. AFAD olarak bizim de çalışmalarımız bu alanda yoğunlaşmakta ve BM OCHA ile çalışmalarımız bu hususların gelişmesine hizmet etmektedir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afad, BM Ocha ile İlişkilerini Güçlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement