AFAD Ekiplerinin Kimyasal Atık Nedeniyle Giremediği Nehirde Korkunç Gerçek - Son Dakika
Ekonomi

AFAD Ekiplerinin Kimyasal Atık Nedeniyle Giremediği Nehirde Korkunç Gerçek

Edirne Uzunköprü'de 3 gün önce 17 yaşındaki genç, Ergene Nehri'ne atlayarak intihar etmişti. AFAD ekipleri kimyasal atık nedeniyle suya giremedi. Ancak o nehrin beslediği pirinç vatandaşın sofrasında.

29.02.2016 09:58  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde tarihi taş köprüden atlayan 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu, aradan 3 gün geçmesine rağmen hala bulunamadı. AFAD ekipleri nehrin aşırı derecede kimyasal madde taşıması nedeniyle suya giremedi. AFAD ekiplerinin yanı sıra Tekirdağ'dan gelen dalgıç polisler de, Ergene Nehri'nde kansere yol açan yüksek derecedeki kirlilik nedeniyle sualtına inemezken, aramalar botlarla su üzerinden yapılabiliyor.

TARİHİ KÖPRÜDEN NEHİRE ATLADI

Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih Beldesi'nde oturan 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu, geçen cuma günü ilçeye adını veren tarihi taş köprüden atladı. Gencin atladığını görenler ise polis ekiplerine haber verdi.

DALGIÇLAR KİRLİLİK NEDENİYLE SUYA GİREMEDİ

Yapılan incelemelerde Tavukçu bulunamayınca, AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekiplerince 6 kilometrelik alanda yapılan aramalarda Tavukçu'nun izine rastlanmadı.

Sualtında arama yapılması için bu kez Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Sualtı grubu çağrıldı. AFAD ve dalgıç polisler botla yaptıkları incelemenin ardından Ergene nehrindeki kansere yol açan yoğun kirlilik nedeniyle su altına inemedi.

AĞIZLARINA MASKE TAKARAK SU ÜSTÜNDE ARADILAR

Ekipler, yapılan tespitlerde çamur tabakası ile kimyasal atıklar nedeniyle sonar cihazıyla dip aramasının uygun olmadığını da tutanağa geçti.

Ayrıca kurtarma ekipleri Ergene Nehri'nin kirliliğinden korunmak için de ağızlarına maske taktı. Üç gündür süren çalışmalarda henüz Tavukçu'ya ulaşılamadı.

O NEHRİN BESLEDİĞİ KANSERLİ PİRİNÇLER SOFRAMIZA GELİYOR

Peki şimdi gelelim asıl soruya.

AFAD ekiplerinin dahi aşırı kimyasal atık yüzünden giremediği Ergene Nehri'nin etrafında ne var?

Yüzlerce çeltik tarlası...

Eğer kimyasal atık içeren bu nehrin sadece bölgeyi etkilediğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Öyle ki; o çeltik tarlalarında üretilen pirinçler tüm Türkiye'ye dolayısıyla vatandaşın sofrasına kadar geliyor.

KANSER UYARISI YAPAN DOKTOR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Hatırlanacağı üzere 15 Eylül 2014'te Edirne'de Ergene Nehri'nin suladığı alanlarda yetişen pirincin kansere yol açabileceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tuncer, dönemin Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alınmıştı. Yani vatandaşı uyaran doktor cezalandırılmıştı. Neticede yürütülen disiplin soruşturmasından sonra Doktor Tuncer, görevine iade edilmişti.

(Doktor Dilek Tuncer)

AFAD Ekiplerinin Kimyasal Atık Nedeniyle Giremediği Nehirde Korkunç Gerçek

Son Dakika Ekonomi AFAD Ekiplerinin Kimyasal Atık Nedeniyle Giremediği Nehirde Korkunç Gerçek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • aynştayn: Ne güzel bir söz vardır. "Son ağaç kesildiğinde son nehir kuruduğunda son balık avlandığında beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak." -Kızılderili Atasözü 19 0 Yanıtla
  • doğa ne ki? paraya bak sen: akepe ve türkiye gerçekleri. 12 4 Yanıtla
  • Cesur: Ulan AKP olsu 50 defa çözmüştü bu sorunu, iş yapacak adamlara oy verin diyoz dilimizde tüy bitti bazı kesimler hala tın tın kafa, o pirinçler tüm Türkiye'ye gitmese başkarına geleni çeksinler dicem ama tüm Türkiye'ye gidiyormuş, Belediye başkanı aloooooooo yazık o oturduğun koltuğa hesap var hesap CHP işte nolcak YAZIK hemde çokkkkkkkk 3 13 Yanıtla
  • Kurdi: Nasil bir sistem bu ya ... 11 0 Yanıtla
  • Kül Tigin: Bir atasözü " doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" doktor hanım ın başına gelmiş bizde olağan işler bunlar halk sağlığı kimsenin umurunda değil 9 0 Yanıtla
  • HBO: Edirne belediyesi ne iş yapar, doktorun gördüğünü gormezmi?Vali işi ne? 7 2 Yanıtla TİM07: çay içiyorlar dır..konuşana soruşturma açarlar...... 1 0
  • alpi: kanserli suyla sulanmaz diye bir kural yokki.Organik gübreleme de zararlı ona bakarsan. 1 7 Yanıtla
  • tolga: kimlerin eline kaldık ya rabbim...sen kurtar bunların elinden 7 0 Yanıtla
  • ERDOĞAN: UYAN AKP UYAN SANA OY YOK DAHA KANSERLİ PİRİÇLERİ BİZE YEDİRİYORSUNUZ PİRİNÇ YEMEYİN BULGUR PİALVI YEMEK EN DOĞRUSU 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement