AFAD, Evlerde Kalan Suriyeli Kürtleri Unutmadı - Son Dakika
Güncel

AFAD, Evlerde Kalan Suriyeli Kürtleri Unutmadı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geçici barınma merkezi oluşturan AFAD, sınıra yakın mahallelerdeki akrabalarının yanına yerleşen sığınmacıları yalnız bırakmıyor.

15.12.2014 12:45  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERÇİN TOP - Suruç ilçesindeki akrabalarının yanında kalan Suriyeli Kürtlerin ihtiyaçları, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından karşılanıyor.

AFAD, Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan sığınmacılara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Misafirler için Suruç ilçesine geçici barınma merkezi oluşturan kurum, sınıra yakın mahallelerdeki akrabalarının yanına yerleşen Suriyeli Kürtleri de yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda mobil ekip oluşturan AFAD, misafirlere başta gıda olmak üzere çeşitli yardım ulaştırıyor.

Suruç Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna kurulan çadır kentin sorumlusu Cafer Giyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta 7 bin 200 sığınmacının bulunduğunu söyledi.

Misafirlerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını hatırlatan Giyik, "Kendilerine günde 3 öğün yemek veriyoruz. Giyim, temizlik malzemeleri sıcak su imkanı sağlıyoruz. Hijyen koşullarını adına gerekli olan tüm olanakları sağlıyoruz" dedi.

Giyik, gönüllü doktorların da sağlık sorunlarının çözümüne katkı sunduğunu ifade etti.

Sığınmacıların bir bölümünün akrabalarının yanında bulunduğunu anımsatan Giyik, şöyle konuştu:

"Özellikle sınıra yakın mahallelerde çok sayıda sığınmacı bulunuyor. Bunlar da akrabalarının yanına yerleşti. Misafirlerin akrabalarına yük olmamaları için oluşturduğumuz mobil ekip köy köy gezerek gıda yardımında bulunuyor. Bize gelen taleplerin hepsini karşılamaya çalışıyoruz. Sığınmacıların soğuk havadan etkilenmemesi için battaniye desteğinde de bulunuyoruz."

Giyik, Suruç ilçesindeki kamplarda ise 2 bin civarında personelin görev yaptığını vurguladı.

Özellikle sağlık konusuna ayrı önem verdiklerinin altını çizen Giyik, "Suriyeli kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi sağlık hizmeti de veriyoruz. Hatta protez ihtiyacı olan misafirlere yardımcı oluyoruz. Yeterli miktarda ilacımız var. Doktorlarımız buradaki imkanlar yeterli değilse hastaları en yakın hastaneye yönlendiriyor" şeklinde konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AFAD, Evlerde Kalan Suriyeli Kürtleri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement