Afad Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Afad Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hakan Yusuf Güner'in katılımı ile gerçekleştirildi.

29.03.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hakan Yusuf Güner'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Güner, Afyonkarahisar'ın afet bölgesinde yer aldığını söyledi.

Acil durum konusunda bazı kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini meslek hayatı boyunca pek çok kez gördüğünü dile getiren Güner, "Afyonkarahisar, hem acil durum anlamında hem de afet anlamında Türkiye'nin en önemli, en hassas ilerinden birisidir. Acil durumun önemini geçtiğimiz iki yıl içerisinde bazı mevsimsel olaylar özelinde yaşadık. İlimizde önemli bir afet durumu yaşamamıza rağmen, şehrin geçmişine bakıldığında, pek çok dramatik hadise mevcuttur" diye konuştu.

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan ise Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında sunum yaptı.

Buldan, AFAD olarak toplumsal afet bilincinin oluşturulması için okullarda öğrencilere eğitimler verildiğini, tatbikatlar gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"AFAD olarak 2015 yılında 224 afet ve acil durum olayı ile önleyici hizmetlerde görev aldık. Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğümüz bu tür olaylara müdahale etmek için 7 gün 24 saat görev yaptı. Bunun yanında Afete Hazır Türkiye Eğitim ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında 114 okulda, 56 kurumda 32 bin 120 kişiye eğitim verildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afad Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement